Comunitat Valenciana

Les tempestats deixen 30 l/m2 en menys d'una hora després de caure a València i Alacant amb rajos, granissol i vent

  • VALÈNCIA, 6 (EUROPA PRESS)
La Comunitat està en avís groc per pluges
La Comunitat està en avís groc per pluges
Europa Press
La Comunitat està en avís groc per pluges

Les tempestats d'aquesta vesprada han deixat més de 30 litres per metre quadrat en el sud de l'àrea metropolitana de València i han caigut amb rajos, granissol i vent fort en el litoral de València i Alacant, segons el balanç de l'Agència Estatal de Meteorologia (Aemet).

Després de més de tres hores, la part més activa de la tempestat de València s'ha endinsat en el mar abans de les cinc de la vesprada, mentre segueixen les tempestats disperses pel litoral alacantí i continuen les pluges en altres parts de la regió.

Des de la una de la vesprada, les tempestats s'han desplaçat molt lentament d'oest a est per les províncies de València i Alacant, encara que també han caigut en punts de Castelló i Múrcia.

La majoria dels rajos s'han concentrat en la comarca de L'Horta Sud, en l'àrea metropolitana de València. Al sud, en el litoral alacantí, la tempestat més activa ha descarregat a la Vega Baixa; les dos d'intensitat forta i amb vent a ratxes.

Quant als nuclis de tempestat, la majoria de l'activitat estava en el sud de la província de Castelló i en la comarca valenciana del Camp de Morvedre, on les precipitacions han caigut acompanyades de granissol.

MÉS DE 15 LITRES EN DEU MINUTS

Durant tota la vesprada, la cèl·lula de tempestat ha estat activa en la zona de les localitats valencianes de Llíria, Benaguasil i la Pobla de Vallbona, també amb granissol, com mostraven les imatges del radar de l'Agència de Meteorologia.

Només en l'estació de Llíria s'han registrat sobre les 16 hores fins a 19,4 litres per metre quadrat en només mitja hora, 15,6 d'ells en únicament deu minuts, i ratxes de 64 quilòmetres per hora.

PLUGES FINS A LES 21 HORES

L'avís per pluges i tempestats està activat en tota la Comunitat Valenciana en nivell groc (risc) fins a les nou de la nit d'aquest dimecres, amb una probabilitat que oscil·la entre el 40 i el 70% i la previsió que s'acumulen més de 20 litres per metre quadrat.

Per a aquest dijous, 7 de juny, l'Agència de Meteorologia ha desactivat els avisos en gran part d'Espanya -solament segueixen en el nord-est de Catalunya i a Balears-, per la qual cosa la Comunitat estarà en nivell verd (sense risc) per precipitacions.

Sí hi haurà intervals nuvolosos i podrà caure alguna arruixada aïllada a la vesprada en l'interior de Castelló. Les temperatures mínimes romandran amb pocs canvis i les màximes aniran en ascens durant la pròxima jornada.

La pujada serà més acusada en l'interior de la regió, entre tres i cinc graus. En les capitals de província, els termòmetres oscil·laran entre 25 i 16 graus a València i Alacant i 24 i 15 a Castelló de la Plana.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento