Comunitat Valenciana

STEPV presentarà recurs contra la repetició de places en les adjudicacions de 2018

  • El Sindicat de Treballadores i Treballadors de l'Ensenyament del

País Valencià (STEPV) ha anunciat que presentarà recurs contra la repetició de places en les adjudicacions de 2018.

Així ho ha asseverat el sindicat després que aquest dimarts haja tingut lloc la Comissió de Seguiment de l'Acord de Professorat Interí i, posteriorment, Mesa Sectorial en la qual s'ha tractat, entre altres assumptes, les resolucions d'adjudicacions d'inici de curs.

Segons informa STEPV a través d'un comunicat, la Conselleria manté la repetició de centre per al professorat interí que es va iniciar en la resolució d'adjudicacions d'inici de curs en 2017 i que aquest sindicat va recórrer en el seu moment perquè, al seu paréixer, "vulnera l'ordenació de les borses de treball". En la resolució negociada aquest matí, STEPV ha demanat que es retire aquesta mesura encara que siga voluntària, ja que així i tot, "continuarà vulnerant l'ordenació de les borses de treball".

A més, agrega, per al personal funcionari de carrera, també s'altera l'ordenació tradicional de les adjudicacions d'inici de curs, ja que fins al curs passat, primer s'adjudicava el professorat reingressat a la docència i després el funcionariat provisional i en pràctiques. Segons la resolució negociada hui, primer s'adjudicarà el professorat provisional i en pràctiques que opte a repetir centre i després el reingressat.

Per tant, incideixen, la mesura de repetició de centre "altera el sistema d'ordenació que tradicionalment s'ha anat aplicant any rere any al conjunt del professorat, funcionari de carrera i interí". Ara bé, aquesta entitat apunta que en la resolució "no apareix en cap lloc que el professorat adjudicat per al curs 2018/19 podrà repetir plaça el curs 2019/20, la qual cosa pot indicar que per al curs que vé no s'aplicarà la repetició de centre, fet que caldrà veure en 2019 si es confirma o no".

STEPV ha anunciat en la Mesa Sectorial que presentarà recurs contra les resolucions d'adjudicació de juliol si es manté l'opció de repetició de centre, com va fer el curs passat.

D'altra banda, el sindicat també s'ha reiterat en la proposta que el professorat interí sense capacitació en valencià puga optar a places en comarques castellanoparlants, de la mateixa manera que s'aplica al funcionariat de carrera en el concurs de trasllats. L'administració ha contestat que el conseller d'Educació està estudiant aquesta proposta i que contestarà pròximament si s'accepta o no.

CSIF DEMANA REACTIVAR DOCENTS SENSE CAPACITACIÓ

En la reunió, també la Central Sindical Independent i de Funcionaris (CSIF) ha demanat a Conselleria d'Educació que reactive en les borses de treball als interins desactivats al juliol de l'any passat per no tindre la capacitació en valencià. Així mateix, ha reclamat un pla formatiu específic.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento