Comunitat Valenciana

València aspira a albergar el Web Summit, un gran esdeveniment tecnològic mundial

  • A l'edició d'enguany a Lisboa està previst que acudisquen 70.000 delegats de tot el món.
  • La iniciativa està enfocada a àmbits com les finances i l’empreniment des d'una òptica social i sostenible.
El alcalde de València, Joan Ribó, este lunes durante la presentación de la candidatura de València para el Web Summit, junto al presidente de la Generalitat, Ximo Puig.
El alcalde de València, Joan Ribó, este lunes durante la presentación de la candidatura de València para el Web Summit, junto al presidente de la Generalitat, Ximo Puig.
20MINUTOS.ES
El alcalde de València, Joan Ribó, este lunes durante la presentación de la candidatura de València para el Web Summit, junto al presidente de la Generalitat, Ximo Puig.

La ciutat de València va a presentar la seua candidatura per a albergar el Web Summit, una de les majors cites del món relacionades amb la tecnologia i enfocada cap a la dimensió social i la sostenibilitat en aquest camp.

L'alcalde de la ciutat, Joan Ribó, ha anunciat aquest dilluns, al costat del president de la Generalitat, Ximo Puig, el projecte per a competir amb altres grans ciutats europees per a portar l'esdeveniment a Espanya.

L'esdeveniment, que es desenvolupa en format de cicles de conferències, va començar en 2009 de la mà d'una empresa irlandesa que porta el seu mateix nom. En aquella edició, va congregar a 400 participants, però des de llavors no ha deixat de créixer. A la de l'any passat a Lisboa van assistir 60.000 persones, i per a la d'enguany s'esperen al voltant de 70.000 delegats de tots els àmbits, principalment empreses tecnològiques.

Organitzar la cimera costarà 2,5 milions d'euros a l'Ajuntament i d'altres a la Generalitat cada any i s'aspira a organitzar cinc edicions a partir de novembre de 2019. L'elecció de la ciutat que albergarà el Web Summit s'anunciarà el pròxim mes de novembre a Lisboa, on s'han celebrat les últimes cites. L'impacte estimat és de 300 milions d'euros, segons fonts municipals.

Ribó ha destacat el caràcter transversal de l'esdeveniment, enfocat tant a les finances com a l’empreniment, però amb un component de sostenibilitat tant ambiental com a social i vinculada a camps com el de la mobilitat, la salut i l'esport.

L'espai proposat a l'organització és Fira València, principalment per la seua grandària, però la setmana d'activitats també inclourà actes en La Marina, el Palau de Congressos, el Palau de la Música, la Llotja i els mercats municipals.

Ribó ha afirmat que els contactes per a presentar la candidatura de València es remunten a febrer. Els responsables del Web Summit van estar en la ciutat en Falles i es van entrevistar amb el cap del Consell, i des de llavors les visites s'han intensificat.

Quant al dispositiu per a acollir als visitants, si València és la triada posarà a la disposició de l'organització 50.000 places hoteleres en el seu propi terme, però també inclourà l'opció d'amarrar creuers en el port i fins i tot hotels en la província de València fins a Gandia.

Pel que fa al transport, s'habilitaran combois especials d'EMT, metro i tramvia, així com una línia llançadora amb freqüència de 3 minuts cap a la Fira i una altra cap a l'aeroport.

Suport de tots els grups polítics

La iniciativa compta amb el suport de tots els grups polítics municipals, de la Generalitat i de l'Associació Valenciana d'Empresaris (AVE). Ribó ha dit que demanarà la declaració d'esdeveniment d'interés general estatal al Ministeri d'Hisenda per a obtenir avantatges fiscals.

"És un repte complex perquè sabem que hi ha altres ciutats europees importants competint per aquest esdeveniment", ha manifestat el primer edil.

Per la seua banda, el cap del Consell, Ximo Puig, ha destacat la "cooperació i aliança efectiva" entre el Consistori i la Generalitat a causa de la "importància estratègica" que per a la Comunitat Valenciana té la capital. A més, ha subratllat la idoneïtat de la ciutat per a un esdeveniment com el Web Summit a causa del seu "entorn favorable per al desenvolupament tecnològic".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento