Comunitat Valenciana

L'AVL inicia la campanya escolar 'Un@ xiquet@, un còmic' per a difondre la cultura, història i llengua valenciana

  • L'Acadèmia Valenciana de la Llengua (AVL) comença aquesta setmana la campanya 'Un@ xiquet@, un còmic', una iniciativa que té per objectiu la difusió de la cultura, la història, les tradicions i, naturalment, la llengua dels valencians, entre la població infantil en edat escolar, segons ha informat l'entitat en un comunicat.
Monasterio De San Miguel De Los Reyes, Biblioteca Valenciana
Monasterio De San Miguel De Los Reyes, Biblioteca Valenciana
EUROPA PRESS - Archivo
Monasterio De San Miguel De Los Reyes, Biblioteca Valenciana

La campanya, centrada inicialment en aquells municipis de menys de 3.000 habitants de la Comunitat Valenciana, arrancarà en la comarca de l'Alt Maestrat i compta amb la col·laboració dels ajuntaments i la Diputació de Castelló, que donen suport a aquest nou projecte de la institució normativa.

Les escoles rurals d'Albocàsser, Ares del Maestrat, Benassal, Catí, Culla, Tírig, la Torre d'en Besora, Vilafranca i Vilar de Canes seran les primeres destinatàries d'aquest nova campanya de promoció del valencià.

Uns 400 xiquets i xiquetes d'aquests municipis de l'interior de Castelló rebran un còmic de l'Acadèmia Valenciana de la Llengua. Els còmics estan editats per l'AVL i formen part de la col·lecció Gràfica iniciada en 2010.

'Jaume I', 'El Misteri d'Elx', 'Vols conéixer la festa d'Algemesí', 'El cant dels angelets' d'Ontinyent, 'Vicent Andrés Estellés', 'Teodor Llorente', 'Enric Valor', 'Francesc Eiximenis' i, l'últim, 'El Sexenni de Morella' són les obres d'aquesta sèrie.

El president de l'Acadèmia Valenciana de la Llengua, Ramon Ferrer, ha sigut l'impulsor de la iniciativa que vol arribar a tota la Comunitat Valenciana, tant a les comarques valencianoparlants com les castellanoparlants. La campanya continuarà fins que acabe el curs escolar i es reprendrà en el mes de setembre.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento