Comunitat Valenciana

València presenta la seua candidatura per a ser seu del Web Summit, un dels majors esdeveniments tecnològics del món

  • La ciutat de València ha presentat la seua candidatura per a ser seu del Web Summit a partir de 2019, un dels majors esdeveniments tecnològics del món que contempla aquests avanços d'una manera "transversal" per a aconseguir, no només des de l'àmbit econòmic i financer sinó també des de la "sostenibilitat" i des d'un "component social", una societat millor.
València presenta la seua candidatura al Web Summit 2019
València presenta la seua candidatura al Web Summit 2019
TWITTER AYUNTAMIENTO DE VALÈNCIA
València presenta la seua candidatura al Web Summit 2019

Així ho han avançat aquest dilluns l'alcalde de València, Joan Ribó, i el president de la Generalitat, Ximo Puig, en una compareixença davant els mitjans de comunicació després de la reunió que han mantingut per a parlar d'aquest assumpte. Ribó ha indicat que aquest esdeveniment, que va nàixer a Dublín (Irlanda) fa una dècada, es desenvoluparà a Lisboa (Portugal) fins el 2019, any en el qual ho acollirà una nova seu per a la qual es postula València.

El primer edil, que ha ressaltat la voluntat d'aquesta ciutat de ser "referent tecnològic en el món", ha indicat que aquest "no és un esdeveniment qualsevol" i ha destacat que en les últimes edicions s'estan registrant uns 70.000 participants, per la qual cosa ha subratllat l'impacte econòmic que comporta. Puig, que ha valorat "el bon posicionament" de València en matèria tecnològica, ha dit que amb la seua candidatura "ja se situa en un espai de referència".

L'alcalde ha comentat que la candidatura seria per a uns anys -es plantegen per a la capital valenciana cinc anys prorrogables per a altres cinc- i ha assenyalat que implicaria un cànon anual que pagarien a mitges Generalitat i Ajuntament amb una aportació de 2,5 milions cadascun. Ha agregat que l'Associació Valenciana d'Empresaris s'ha compromès a donar suport econòmicament a l'esdeveniment i que el Govern central podria declarar-ho de "interés general".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento