Comunitat Valenciana

El Consell prepara per al nou Govern "un memorial de queixes" amb "les discriminacions" en inversions culturals

  • El secretari autonòmic de Cultura, Albert Girona, ha informat que aquest mateix divendres han començat a preparar per al nou Govern un "memorial de queixes" que detalle "les discriminacions" en inversions culturals als valencians dels últims anys i especialment en el Palau de les Arts, un dels "casos més clars" de "greuge comparatiu".
Palau de les Arts Reina Sofia
Palau de les Arts Reina Sofia
GVATURISME - Archivo
Palau de les Arts Reina Sofia

Girona, en la roda de premsa de presentació de la pròxima temporada de Les Arts, ha confiat que el futur responsable de Cultura es replantege la negativa del fins ara ministre, Íñigo Méndez de Vigo, i accedisca a entrar a formar part del Patronat de l'òpera valenciana i que a més aquesta col·laboració supose una major inversió estatal.

Així, ha recordat que fa dos anys el conseller de Cultura, Vicent Marzà, ja va plantejar al Ministeri que tingueren una representació en Les Arts i la resposta va ser que els plantejaren aquesta proposta de forma "formal", la qual cosa "mai" abans s'havia fet.

No obstant açò, malgrat que eixa "petició formal" mai va tindre resposta amb la reforma dels Estatuts de Les Arts es van reservar dos llocs en el Patronat, un per al ministre o persona en la qual es delegara, i una altra per a un representant de l'INAEM (Institut Nacional de les Arts Escèniques i de la Música).

A aquesta petició, el ministeri va contestar que no anaven a ocupar els llocs argumentant "sense molta lògica" que "no anaven a estar perquè no havien estat mai".

Malgrat açò, Marzà en la presentació del nou Patronat va insistir que la voluntat de la Generalitat era "mantindre la mà oberta" i "seguir insistint". "Esperem que amb el canvi de Govern s'òbriga aquesta possibilitat", ha confiat.

Sobre aquest tema, ha recalcat que el Govern central ha de tindre "el mateix comportament" amb Les Arts que amb altres espais culturals on si té representació, com en l'IVAM o en el Museu de Belles arts.

A més, ha subratllat que dins dels espais d'òpera Les Arts és "un dels quals més aposta pública fa en producció i té a més una orquestra pròpia", per la qual cosa "la implicació hauria d'anar més enllà d'estar present" i augmentar el pressupost que es destina al coliseu valencià.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento