El 20% d’edificis barcelonins són deficients o ruïnosos

  • Els bombers fan dues sortides al dia per apuntalar o reconèixer deficiències en immobles.
  •  Ciutat Vella i Sant Martí és on hi ha més pisos mal conservats.
  • CONSULTA AQUÍ MÉS NOTÍCIES DE BARCELONA.

El 20% dels edificis principalment destinats a habitatges de la ciutat de Barcelona estan en males condicions o en estat ruïnós.

Per aquest motiu, els bombers han de realitzar una mitjana de dues sortides al dia per apuntalar les construccions i sanejar les façanes.

Són 14.630 immobles barcelonins, dels 74.820 censats, els que pateixen els efectes d’una mala conservació o alguna deficiència, segons les darreres dades de què disposa l’Ajuntament de Barcelona.

A la capital, hi ha10.458 edificis en estat deficient, 3.031 en mal estat, i 1.143 en ruïna, segons les dades municipals. Per contra, el 80,44% restant, es conserven en bon estat (60.191 edificis).

Edificis de vivendes

La major proporció dels immobles en estat deficient o ruïnós correspon a edificis amb més d’un habitatge familiar (5.128 immobles en estat deficient, 21,6% del total d’aquestes característiques a la ciutat).

Els segueixen igualats els habitatges unifamiliars (3.800, que suposen el 18,6% del total d’aquest tipus) i els destinats a habitatge familiar compartit amb locals per a qualsevol altre ús (5.620 en total, el 18,6% dels edificis en mal estat del seu grup).

Els districtes de Ciutat Vella i de Sant Martí són els que concentren un major nombre d’habitatges en mal estat.

Més de 900 incidències

Els Bombers de Barcelona van realitzar un total de 961 intervencions durant el 2006 (les darreres dades de què es disposa) dedicades a apuntalar edificis, reconèixer construccions i sanejar façanes.

Suposen el 20% del total d’incidències en què va intervenir el cos de bombers.

Prop de 88.000 pisos en mal estat

Els habitatges de Barcelona ciutat en mal estat són 18.272. Els que presenten ruïna són 4.908. Sumen, doncs, 97.898, i suposen el 14,8% del total.

Per districtes, els que concentren una major proporció de pisos mal conservats són Ciutat Vella, Sant Martí i Nou Barris.

Els que en concentren menys en mal estat són Sarrià-Sant Gervasi i Les Corts. Des de l’Oficina d’Habitatge de Ciutat Vella, el seu director, Ángel Uzqueda, recordava ahir l’existència d’ajuts a la rehabilitació de caràcter «preventiu per evitar les situacions de risc» en edificis mal conservats.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento