El túnel de l’AVE s'adjudica a Sacyr Vallehermoso 12 anys després d’iniciar-se la línia

  • La primera pedra del traçat es va posar el 20 de gener del 1996.
  • A l'abril començaran les obres pel centre de Barcelona.

El gestor d’infraestructures Adif ha adjudicat avui les obres del túnel de l’AVE –de Sants a la Sagrera– a la UTE (Unió Temporal de Empresas) formada per l'empresa Sacyr Vallehermoso, SAU, Cavosa y Scrinser per 179,3 millones de euros.

Les obres entre març i abril, segons fons de l'Ajuntament de Barcelona, y duraran 35 mesos per la qual cosa hauria d'estar acabat cap el 2011.

La decisió arriba amb retard i just quan

fa 12 anys que es va posar la primera pedra de la línia d’alta velocitat entre Madrid i Barcelona.

Des de llavors, hi ha hagut
quatre grans demores en les obres, ha dimitit un alt càrrec i el Senat ha reprovat per primer cop a un membre del Govern, Magdalena Álvarez.

La Junta Permanent en Defensa del Patrimoni ja ha anunciat per telegrama a les constructores que hi opten, que serà exigent i beligerant.

Pel que fa a l’obra ja feta, abans de final de mes, Adif acabarà l’electrificació dels 6 km que resten fins a Sants.

Era el 20 de gener de 1996

Tot això després de 12 anys d’incidències en l’AVE Madrid-Barcelona. El 20 de gener del 1996 el Govern del PSOE en va posar la primera pedra.

Quan el PP va prendre el relleu, el ministre Álvarez Cascos va parlar que l’AVE arribaria el 2002.

Després, es va fixar pel 2004. El primer viatge Madrid-Lleida es va fer l’octubre del 2003, amb nou mesos de retard. Abans, va dimitir el president del Gestor d’Infraestructures, Juan Carlos Barrón.

L’AVE va arribar a Tarragona el desembre del 2006. I el president del Govern, Rodriguez Zapatero, va anunciar que l’AVE entraria a Sants el 21 de desembre del 2007, però els esvorancs el van frenar.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento