Detingut a València per fer-se passar per guàrdia civil per a llevar-li una bossa de marihuana a un jove
Detingut a València per fer-se passar per guàrdia civil per a llevar-li una bossa de marihuana a un jove JEFATUAR SUPERIOR POLICÍA COMUNITAT VALENCIANA

Els fets es van produir en el districte de Abastos de València. Els policies van ser alertats que un xic -el que portava la marihuana- havia vist un home que dies abans se li havia identificat com a guàrdia civil per a llevar-li la droga. En aquest cas, el sospitós tractava d'abordar a una altra dona.

El jove va manifestar que el presumpte autor, després d'ensenyar-li una cartera amb el que pareixia una placa de Guàrdia Civil, li va escorcollar i es va portar la bossa de marihuana que portava. Va cridar el 091 en eixe moment, per la qual cosa l'home es va posar molt agressiu i se'n va anar ràpidament del lloc.

Eixa mateixa vesprada, l'afectat va veure de nou al sospitós mentre tractava d'abordar una dona per a registrar la seua bossa. Va tornar a donar l'avís a la Policia, que ja havia rebut més telefonades similars.

Els agents van facilitar a altres patrulles les característiques del fals guàrdia civil, que va ser localitzat en l'avinguda del Cid de València. L'home es va identificar als efectius com a guàrdia civil amb carnet i placa, i fins i tot va assegurar estar en actiu en una altra província, però sense precisar lloc.

SUSPÈS EN L'ACADÈMIA

Al no aportar suficients garanties, els investigadors van iniciar les gestions per a esbrinar la seua identitat. Finalment, van esbrinar que havia sigut suspès de funcions en l'acadèmia en la seua etapa com a alumne, per la qual cosa mai va arribar a exercir.

Al sospitós, d'origen espanyol, se li imputa un presumpte delicte d'usurpació de funcions públiques. Ja ha passat a disposició judicial.

Consulta aquí más noticias de València.