Així ho ha considerat Oltra als mitjans de comunicació, després de subscriure un conveni de col·laboració amb l'associació Iniciatives Solidàries per al projecte del Centre d'Informació Juvenil Penitenciari situat a Picassent, en ser preguntada per la moció de censura que es debat aquest dijous en el Congrés dels Diputats.

Al seu juí, aquesta incitativa que lidera el secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, es resumeixen a escollir entre "corrupció i democràcia" i, per tant, ha assenyalat que "qui estiga en la democràcia sap el que ha de votar i qui estiga amb la corrupció també". "Això és el que es juga en aquests moments en la moció de censura: si mantenim la corrupció dins del govern d'Espanya o la traiem com ací ho vam fer al maig de 2015", ha subratllat.

Oltra ha assenyalat que "si faltava alguna cosa per a corroborar açò" amb la intervenció de Rajoy en el debat "ha deixat clar" perquè "no es penedeix del que han fet, ni van a demanar perdó ni a assumir responsabilitats polítiques per haver empobrit la democràcia d'aquest país i saquejat les arques públiques", ha reprovat.

En aquest sentit, ha lamentat que mentre el PP instal·lava "un sistema eficaç de corrupció en tots els governs on estava, moltíssima gent estava patint les retallades de drets socials i civils i patia la degradació moral i política a la qual han sotmès a aquest país". Ara, ha criticat, "no són capaços d'acudir al Congrés i ser humils, assumir responsabilitats i demanar perdó per tot el mal que han fet".

ESTRATÈGIA 'DE LA TINTA DEL CALAMAR'

Preguntada per les al·lusions de Rajoy als casos pel presumpte finançament irregular de PSPV i Bloc, Oltra ha insistit que el PP utilitza l''estratègia de la tinta del calamar' amb la qual pretén que "la gent crega que tothom és igual i que la corrupció és consubstancial a la política".

"El que s'intenta és fer perdre la confiança de la gent en la política. Eixa és una estratègia que ha quedat desemmascarada perquè en aquest moment hi ha una sentència que diu que hi havia tota una organització de corrupció institucional eficaç muntada pel PP i que, a més, diu que Rajoy no és creïble", ha subratllat.

Per tant, ha afirmat que el fet que una sentència de l'Audiència Nacional apunte que una persona "no és creïble" ja "inhabilita per a ser president del govern". A més, ha insistit que la sentència de la Gürtel assenyala que "eixa trama de corrupció institucional la va muntar el PP".

Al seu juí, açò és el que hi ha "damunt de la taula" i la resta de qüestions estan basades en "denúncies que s'estan arxivant una darrere d'una altra", moltes d'elles interposades pel PP per a "perseguir aquells que estan fent front a la corrupció".

"Aquestes notícies que el PP trau a col·lació estan provocades per denúncies posades contra gent que els molesta. Jo crec que que la credibilitat que tenen està plasmada en eixa sentència de l'Audiència Nacional", ha insistit.

Preguntada per les declaracions d'extreballadors de l'agència de comunicació Crespo Gomar a agents de la UDEF de la Policia sobre que no havien realitzat treballs per a les empreses assenyalades en el presumpte finançament irregular de PSPV i Bloc, Oltra ha indicat que "cadascun haurà de donar les seues explicacions".

En qualsevol cas, ha insistit que ara el que s'està abordant és "una corrupció instal·lada en el govern" que s'ha de "desallotjar" perquè la corrupció "ha d'estar fora". "Això és el que es juga en aquests moments en la moció de censura: si mantenim la corrupció dins del govern d'Espanya o la traiem com ací ho vam fer al maig de 2015", ha subratllat.

Consulta aquí más noticias de València.