El PSPV a Rajoy: "Estem a 24 hores del seu final polític i hem assistit al final de la seua degradació moral"
El PSPV a Rajoy: "Estem a 24 hores del seu final polític i hem assistit al final de la seua degradació moral" I.CABALLER/CORTS VALENCIANES

Així s'ha pronunciat Mata després que Rajoy haja retret al PSOE que haja presentat la moció de censura en el Congrés basada en la sentència del cas Gürtel, una "història vella" que "no té relació" amb el seu Executiu ni cap dels seus membres, i ha atacat el socialista José Luis Ábalos amb les investigacions judicials en marxa sobre el presumpte finançament irregular del PSPV en la campanya electoral de 2007.

Mata ha indicat que "açò és un muntatge, hi ha una informació manipulada des del PP que exclou de la comptabilitat d'una empresa de publicitat (Crespo Gomar) determinats clients" i això "indueix a error a la policia i hi ha uns jutjats investigant" l'adjudicació de contractes "de poca quantia".

Ha precisat que "s'indueix a error" en dir que la constructora Blauverd, "que era l'única empresa que es diu que ha pagat alguna factura del PSPV en 2005 o 2006", no era client de Crespo Gomar. "Que era client de Crespo Gomar ho sap el PP, però també sap que va ser client Banc de València, Canal 9 i que, a més, va fer campanya electoral per al PP a Dénia i en altres llocs".

"Eixe muntatge, eixa exclusió de la comptabilitat -ha continuat- no és un exercici de transparència, és un exercici de manipulació i quan es parla que el cercle es tanca i a Madrid s'obri, en efecte, hi ha altíssims càrrecs del govern de Mariano Rajoy implicats en aquesta qüestió. Hi ha una advocada de l'Estat que ha sigut sotssecretària amb la ministra de Defensa i amb el ministre Morenés, i hi ha alts representants d'empreses públiques espanyoles que estan donant explicacions en el jutjat".

Mata ha insistit que els contractes d'eixos dos ministeris, Vivenda i Sanitat, "s'adjudicaven per altíssims funcionaris de l'Estat" però "Mariano Rajoy i el PPCV prefereixen afonar un sistema abans que assumir les responsabilitats pròpies". "Aquest muntatge acabara molt mal per al PP, jo crec que que Isabel Bonig ho sap i per açò ella mai compareix per a parlar d'aquestes coses", ha conclòs.

Consulta aquí más noticias de València.