Comunitat Valenciana

Detinguda la parella del pare del menor mort per asfíxia a Elda per la seua presumpta relació amb el crim

  • Agents de la Policia Nacional han detingut la parella del pare del menor de 8 anys mort per asfíxia el passat mes d'agost a Elda (Alacant) per la seua presumpta relació amb el crim, segons han informat a Europa Press fonts policials. A la detinguda, arrestada sobre les 9.30 hores a Elda, se li investiga per homicidi en un cas a càrrec de la Comissaria General de la Policia Judicial.
Vivenda del pare del menor d'Elda on va succeir el crim
Vivenda del pare del menor d'Elda on va succeir el crim
EUROPA PRESS
Vivenda del pare del menor d'Elda on va succeir el crim

Els agents estan realitzant registres domiciliaris en la localitat en relació amb aquests fets, un en la casa a la qual s'havia traslladat la parella amb posterioritat al succeït i un altre en la dels pares d'ella.

La detinguda es troba sota custòdia policial a l'espera de passar a la disposició del Jutjat d'Instrucció número dos d'Elda, encarregada de la investigació.

La Policia mantenia obertes diverses línies d'investigació en relació amb aquest succés, que es va produir sobre les 21.00 hores del 31 d'agost del passat any quan la dona, que estava embarassada, es trobava sola amb el xiquet.

El xiquet, Dominique, era un menor d'acolliment els pares del qual s'havien separat. La mare era la titular de l'acolliment familiar permanent mentre que el pare, un conegut preparador d'atletisme, ho tenia en l'últim any en règim de visites.

Inicialment els fets es van presentar com un assalt patit per la parella del pare i el xiquet, a l'entrada de la vivenda, en un edifici del número 26 del carrer Don Quijote d'Elda. Segons la versió facilitada en eixe moment, quan eixien de la casa van ser assaltats per uns homes coberts amb cascos que els van obligar a pujar amb ells al pis.

El menor va ser trobat nu en el sòl de la casa, en parada cardiorrespiratòria, i la dona estava lligada de mans, amb contusions i una borsa en el cap. De fet, ella va ser traslladada a un centre hospitalari per a un reconeixement i va ser donada d'alta hores després.

Des d'eixe moment, la Policia mantenia obertes totes les línies d'investigació en relació la mort del menor, després d'una primera autòpsia que, segons es va publicar aleshores, no era concloent però apuntava a una possible asfíxia, i la pràctica de proves addicionals per a aclarir el succeït.

Entre altres hipòtesis plantejades, es va apuntar a la participació en el suposat assalt de dos homes que portaven el cap cobert amb cascos de moto.

La família del menor, en un comunicat conjunt dels pares d'acolliment, van demanar que se'ls deixara viure el dol "amb la serenitat necessària per a afrontar aquesta terrible situació", agraïen l'amor "donat i rebut de Dominique", que era el seu "únic consol" per a afrontar el succeït.

Així mateix, desitjaven una ràpida recuperació a la parella del pare

"sacsejada tristament per tots els fets" i demanaven respectar i "salvaguardar" l'honor de les famílies en eixos moments.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento