Comunitat Valenciana

Alliberades a València quatre dones que anaven a ser traslladades a Balears per a exercir la prostitució

  • PALMA DE MALLORCA/VALÈNCIA, 31 (EUROPA PRESS)
Furgó policial
Furgó policial
EUROPA PRESS - Archivo
Furgó policial

La Policia Nacional ha alliberat quatre dones a València quan anaven a ser traslladades a Mallorca i Eivissa per a exercir la prostitució durant la temporada d'estiu.

Segons ha informat la Policia en un comunicat, en aquesta operació també han sigut detingudes 12 persones que captaven les dones a Nigèria amb falses promeses d'un futur millor a Europa i que, a més, les sotmetien a rituals de vudú per a doblegar la seua voluntat.

Una vegada que les dones estaven a Espanya, eren informades que havien contret un deute amb l'organització, que en molts casos arribava fins als 35.000 euros, i que, per a saldar-la, havien d'exercir la prostitució.

L'operació policial es va iniciar a l'abril de 2017 quan una dona va presentar una denúncia en qualitat de testimoni protegit, d'acord a l'establit en el protocol de Tràfic d'Éssers humans. La víctima va manifestar que estant en el seu país d'origen, i a causa de les condicions precàries en les quals vivia, va ser captada i enganyada per a vindre a Espanya. Una vegada en el país, l'organització la va informar d'un deute que suposadament havia contret amb ells en concepte de viatge que ascendia a 35.000 euros, uns diners que havia de retornar exercint la prostitució sota amenaces i agressions.

Així, després de més d'un any d'investigació, els agents van aconseguir identificar i localitzar els membres del grup els qui, amb una estructura perfectament organitzada, es dedicaven a captar víctimes a Nigèria. Les dones vivien en situacions d'extrema pobresa i eren enganyades per l'organització amb falses ofertas d'ocupació i amb la promesa d'una vida millor a Europa, tant per a elles, com per a la seua família, en el seu país d'origen mitjançant l'enviament de diners.

Des de Nigèria, i a través de la ruta d'Itàlia, l'organització traslladava a les dones fins a Itàlia. Una vegada allí viatjaven, generalment amb documentació falsa, fins a Espanya on eren obligades a exercir la prostitució en la zona del barri de Natzaret a València o cases de cites de la localitat.

Una vegada acceptaven aquestes ofertes, i abans de començar el viatge, les víctimes eren sotmeses a uns rituals de vudú que asseien les bases de l'exercici de control sobre les víctimes per part de l'organització durant el temps que anava a durar l'explotació. A través d'aquestes cerimònies s'aconseguia doblegar la voluntat de les víctimes i garantir la seua fidelitat, comprometent-se a pagar el deute i a no denunciar les autoritats amb l'amenaça de patir represàlies en cas d'incompliment. En els casos en els quals es negaven a prostituir-se rebien agressions físiques i amenaces tant a elles com a les seues famílies a Nigèria.

La investigació va culminar amb un operatiu policial quan es va tindre coneixement que les víctimes anaven a ser traslladades a Mallorca i a Eivissa a exercir la prostitució, amb motiu del començament de la temporada turística estiuenca.

El resultat final de l'operació ha culminat amb l'alliberament de tres víctimes més, totes elles dones joves d'origen nigerià. Una d'elles es trobava exercint la prostitució en una casa de cites a València i les altres dos exercien en la zona de Natzaret de la capital. Totes van prestar declaració en qualitat de testimoni protegit d'acord a l'establit en el Protocol contra la Tràfic d'Éssers humans.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento