Comunitat Valenciana

Exempleats de Crespo Gomar diuen no haver treballat per a empreses investigades

  • Tampoc tenien coneixement que cap dels seus companys ho haguera fet, segons un informe de la Policia.
  • Els investigadors es van centrar des del febrer de 2017 en el rastreig "discret" de contractes públics adjudicats.
Ciutat de la Justícia de València
Ciutat de la Justícia de València
Europa Press - Archivo
Ciutat de la Justícia de València

Extreballadors de l'agència de comunicació Crespo Gomar van admetre en declaracions a agents de la Unitat de Delinqüència Econòmica i Fiscal (UDEF) de la Policia que no havien realitzat treballs per a les empreses assenyalades en el presumpte finançament irregular de PSPV i Bloc i que no tenien coneixement que cap dels seus companys ho haguera fet.

Així s'arreplega en un ofici de la Policia al Jutjat d'Instrucció número 1 de Benidorm (Alacant), un dels quatre que investiga eixe presumpte finançament irregular -juntament amb dos de Madrid i un de Gandia- després que l'òrgan que va iniciar la investigació veiera l'existència indiciària de finançament irregular i falsedat documental.

El sistema, segons apuntava el Jutjat d'Instrucció número 21 de València en la seua interlocutòria d'inhibició a altres instàncies perquè seguiren la investigació, seria que la mercantil Crespo Gomar SL "facturaria uns serveis a aquestes formacions polítiques durant la campanya electoral de l'any 2007 del pagament del qual s'haurien fet càrrec altres empreses i no els destinataris dels serveis prestats mitjançant la confecció de factures falses coincidents en la seua quantia amb les presentades per Crespo Gomar, sent precisament aquesta empresa la que facturaria a les terceres per serveis no prestats".

En l'ofici, al que ha tingut accés Europa Press, la Policia informa al jutjat de Benidorm de les gestions realitzades en aquest cas, entre elles, del resultat de les declaracions testificals preses a antics empleats de Crespo Gomar.

S'havia incomplit reiteradament la legislació

Els investigadors es van centrar, des del 15 de febrer de 2017, en el rastreig "discret" de contractes públics adjudicats a l'empresa de comunicació i altres vinculades, que van permetre localitzar set d'ells que van ser estudiats per la Intervenció General de l'Estat, que va concloure que en tots els processos d'adjudicació s'havia incomplit reiteradament la legislació aplicable en la matèria.

Així mateix, van prendre declaració a alguns dels antics empleats de Crespo Gomar, que van ser seleccionats en funció de la seua experiència en l'empresa, salaris més elevats i sobre si havien interposat alguna demanda a l'agència en l'ordre social.

Del testimoni d'aquestes persones van extraure l'organització de l'empresa, la forma de funcionament després de l'arribada d'un encàrrec i que les societats Hospimar 2007, Metrovacesa, Lubasa, Egevasa i Burguer King no havien sigut clients de l'agència. És a dir, que cap dels entrevistats va reconéixer haver participat en cap campanya que tinguera com a destinatari eixes empreses ni tenia coneixement que cap dels seus companys ho haguera fet, segons constata la Policia.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento