Comunitat Valenciana

La Torre Dubai Creek, dissenyada per Santiago Calatrava, completa la construcció de la seua fonamentació

  • La torre de Dubai Creek, dissenyada per l'arquitecte i enginyer valencià Santiago Calatrava, acaba de completar la seua fonamentació, marcant "una nova fita en el procés de la seua construcció". Al començament del mes de setembre de 2017 va començar a abocar-se el formigó que s'ha perllongat durant huit mesos, dos menys que els previstos, destaquen des de l'estudi de l'autor.
La torre de Dubai Creek dissenyada per Calatrava completa la seua fonamentació
La torre de Dubai Creek dissenyada per Calatrava completa la seua fonamentació
CEDIDA ESTUDIO SANTIAGO CALATRAVA
La torre de Dubai Creek dissenyada per Calatrava completa la seua fonamentació

La fonamentació de la Torre s'ha desenvolupat a través de múltiples capes escalonades de formigó d'aproximadament 20 metres de grossor que cobreix i transfereix la càrrega als pilons de la base. Per a complir aquesta fita, ha sigut necessari abocar 50.000 metres cúbics de formigó, amb un pes total proper a les 120.000 tones, equivalent a la torre CN del Canadà.

També ha sigut necessari utilitzar 16.000 tones d'acer per a reforçar l'estructura, equivalents a més de dos vegades el pes de la Torre Eiffel.

A l'octubre de 2016, després que La seua Majestat Sheikh Mohammed, donara inici als treballs de la torre, es van provar els 145 pilons de formigó que sustenten l'edifici, que suporten una càrrega de pes rècord de 36.000 tones i es van ancorar a una profunditat de 72 metres per davall del nivell del sòl per a assegurar fermament la superestructura.

Més de 450 professionals qualificats provinents de tot el món estan participant en l'obra, la qual cosa subratlla la col·laboració internacional que distingeix la construcció d'aquesta nova icònica estructura, que oferirà diversos miradors.

Al costat de la Torre Dubai Creek, Santiago Calatrava ha dissenyat el Pavelló dels Emirats Àrabs per a l'Expo Universal Dubai 2020 que actualment es troba en fase de construcció. Aquest projecte té forma de falcó en vol per a "simbolitzar el lideratge i orgull del país".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento