Comunitat Valenciana

El pagament del lloguer a la Comunitat s'emporta el 48,4% dels ingressos

  • Els espanyols han de destinar el 34% dels seus ingressos al pagament de la vivenda.
  • La renda mitjana ha passat dels 675 euros als 780 euros mensuals, mentre que el preu mitjà de venda ha pujat.
Vivenda en lloguer
Vivenda en lloguer
ARCHIVO
Vivenda en lloguer

El pagament de la renda mensual de lloguer es porta el 48,4% dels ingressos a la Comunitat Valenciana, situant-se en el tercer lloc a nivell nacional, segons un estudi de pisos.com que assenyala que tan sols es veu superada per Madrid i Balears.

L'informe indica que els espanyols han de destinar el 34% dels seus ingressos al pagament de la vivenda, mentre que fa un any destinaven el 24,8%. Així, en l'actualitat fer front a la despesa d'accés a una vivenda és un 8,14% més del pressupost que es necessitava fa un any.

No obstant açò, mentre que la despesa d'accés a una vivenda s'ha encarit més d'un 8% en un any, els ingressos mitjans dels treballadors espanyols s'han incrementat de mitjana un 0,2%, fins als 23.156 euros anuals.

En concret, en el cas del lloguer, la renda mitjana ha passat dels 675 euros als 780 euros mensuals, mentre que el preu mitjà de venda per metre quadrat ha pujat dels 1.526 euros als 1.572 euros. Així, per a accedir a una vivenda en lloguer s'ha d'invertir el 40,4% del salari, davant del del desembossament del 30,3% que calia fer fa un any.

A més, en el cas de la hipoteca, es requereix un desembossament dels ingressos del 27,5%, mentre que fa un any aquest import era del 21,4%, la qual cosa, segons pisos.com, deixa "menys sou disponible a final de mes".

Diferències per autonomies

Per regions, l'estudi apunta que la facilitat d'accés varia en funció de la comunitat autònoma. En concret, les majors diferències es donen en el lloguer, ja que en regions com Madrid es requereix de fins al 60% dels ingressos per al pagament de la renda mensual.

Per darrere, com les regions més costoses, també destaquen Balears (57,5%) i la Comunitat Valenciana (48,4%). Per la seua banda, Castella-la Manxa (26,7%), Extremadura (27%) i Astúries (29,9%) destaquen com les comunitats en les quals l'esforç de pagament del lloguer ronda el 30%.

Al contrari del que succeeix amb el lloguer, la compra no requereix dedicar més del 50% dels ingressos en cap comunitat autònoma, encara que sí que es registren diferències de fins a un 28,3%, depenent de la regió, segons l'informe realitzat pel portal immobiliari.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento