Comunitat Valenciana

El ple de Les Corts s'avança la setmana vinent pel viatge de Puig al saló de la logística de Barcelona

  • El ple de Les Corts s'avançarà la setmana vinent a dimarts i dimecres, amb la sessió de control al president, Ximo Puig, com a primer punt de l'ordre del dia. El motiu del canvi és el viatge que realitzarà el cap del Consell al Saló Internacional de la Logística (SIL) que se celebra a Barcelona.
Ximo Puig en Els Corts
Ximo Puig en Els Corts
@GENERALITAT
Ximo Puig en Els Corts

Així ho han explicat els portaveus dels diferents grups després de la Junta de Síndics, en la qual s'ha ordenat el ple que tindrà lloc els dies 5 i 6 de juny i en el qual es tornaran a abordar proposicions no de llei, després de sessions dominades per la tramitació de lleis.

Una de les iniciatives que se sotmetran a votació és la plantejada per Podem sobre la regulació del consum del cànnabis en territori valencià des de plantejaments científics, socials i ajustats a la legislació més avançada sobre la matèria, tal com ha explicat Fabiola Meco.

Ciutadans, per la seua banda, portarà una iniciativa sobre l'eliminació de barracons, "un tema que preocupa especialment perquè milers de xiquets segueixen estudiant en aules prefabricades, malgrat les promeses del Consell" i en la qual demanen que el Consell "no delegue les seues funcions i pose més mitjans per a suprimir els barracons", ha assenyalat Mari Carmen Sánchez.

La iniciativa del PPCV sol·licitarà que es redacte el pla metropolità de transport de València, ha indicat Bellver, que ha precisat que "després de tres anys del Consell tenim una entitat metropolitana que encara no ha aprovat un pla financer ni ha fet un pla de transport".

Així, ha assenyalat que "aquelles àrees que tenen ajudes de l'Estat el primer que han de tindre és aquest pla per a saber les necessitats", per la qual cosa demanen que es faça aquest pla en dos mesos i que el Consell faça la reserva pressupostària necessària per a traure endavant aquestes ajudes.

Per la seua banda, Compromís portarà una iniciativa sobre la dignificació del treball en el camp en la qual demanaran que s'inste al Govern central a regular millor les empreses de treball temporal, ha explicat Fran Ferri. El socialista Manolo Mata ha assenyalat que la seua proposta versa sobre el treball de la Sindicatura de Comptes.

El PP ha criticat, d'altra banda, l'absència de quatre consellers en el ple: Sanitat, Educació, Transparència i Vivenda (en aquest cas la consellera està de baixa maternal).

Així mateix, la Junta de Síndics ha acordat donar de termini fins divendres perquè es designen els membres de les comissions sobre el cas Taula i per a l'eradicació de la pobresa, després del qual es posaran constituir i començar a treballar.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento