Comunitat Valenciana

Associats de la UV acorden una "parada tècnica" i temporal de la vaga a l'espera de respostes de les institucions

  • El professorat associat de la Universitat de València (UV) en vaga des del passat mes de gener per a reclamar la millora de les seues condicions laborals ha acordat realitzar una "parada tècnica" i suspendre temporalment la vaga "a l'espera" de les respostes que puguen donar tant la universitat com la Conselleria d'Educació.
Protesta del professorat associat UV
Protesta del professorat associat UV
ASSEMBLEA PROFESSORAT ASSOCIAT UV
Protesta del professorat associat UV

Així ho ha explicat a Europa Press una portaveu del col·lectiu, que

ha detallat que la decisió es va adoptar per consens en assemblea aquest dilluns.

Les mateixes fonts han assenyalat que, atés que els professors estan complint els serveis mínims establits i que ara, coincidint amb el final del curs, van a posar i corregir exàmens i actes, és a dir, el seu treball normal, han optat per dur a terme aquesta parada temporal -que no significa desconvocar la protesta- i quedar "pendent" dels següents passos que es donen des de la Universitat de València i l'administració educativa.

AVALUAR ELS ALUMNES "DEGUDAMENT"

"Anem a fer eixa parada, avaluarem els alumnes degudament i veurem si hi ha alguna qüestió que marque una altra pauta en les pròximes

setmanes. Va a dependre molt de la resposta que tinguem", han postil·lat.

L'assemblea de professors no ha fixat una data per a reprendre al vaga i han recordat que ara que s'ha aconseguit mobilitzar una associació estatal d'aquest personal intentaran treballar "d'una forma més coordinada".

Així mateix, des del col·lectiu ha apuntat que han començat a rebre les comunicacions dels descomptes salarials aplicats a les persones en vaga -la Universitat va enviar una instrucció amb l'objecte de confirmar les raons per les quals alguns docents no havien assistit a les classes i saber si era per la vaga per a prendre-ho en compte des del mes de març- i han comentat que ho estudiaran tenint en compte els serveis mínims que s'han realitzat.

La 'parada tècnica' anunciada pel Personal Docent Investigador (PDI) associat de la UV s'uneix a l'anunci de la plataforma de professorat associat de la Universitat Politècnica de València (UPV) -també en vaga indefinida des del 16 d'abril- de suspendre temporalment la parada per a poder avaluar als estudiants. En aquest cas, preveuen reprendre l'acció després de l'estiu si no hi ha avanços.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento