Comunitat Valenciana

El Govern renova el conveni i augmentarà la plantilla de la Policia Autonòmica

  • L'acord se signarà per quatre anys més i prorrogable altres quatre i permetrà "recuperar places vacants".
  • La Comunitat siga la segona autonomia amb menor ràtio d'agents per habitant, amb 2,7 cada 1.000.
El Govern central renova el conveni per a augmentar la plantilla de la Policia Autonòmica
El Govern central renova el conveni per a augmentar la plantilla de la Policia Autonòmica
Generalitat Valenciana
El Govern central renova el conveni per a augmentar la plantilla de la Policia Autonòmica

El ministre de l'Interior, Juan Ignacio Zoido, ha avançat aquest dilluns la renovació del conveni amb la Generalitat Valenciana sobre la Unitat adscrita de la Policia Nacional a la Comunitat Valenciana, per quatre anys més i prorrogable altres quatre, que permetrà "recuperar places vacants" i, per tant, incrementar la plantilla d'aquest cos.

Així ho ha indicat Zoido en una intervenció en l'acte commemoratiu del XXV aniversari de la Policia Autonòmica, al que ha assistit el president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, així com el delegat del Govern a la Comunitat, Juan Carlos Moragues, i la consellera de Justícia, Administració Pública, Reformes Democràtiques i Llibertats Públiques, Gabriela Bravo, entre altres autoritats.

El ministre ha destacat que aquest conveni, que es publicarà en breu en el Butlletí Oficial de l'Estat (BOE) en comptar amb l'aval de tots els informes, permetrà "que se'n vagen recuperant les places vacants", després de l'etapa "difícil" que s'ha passat on la taxa de reposició era "zero". "Espere que amb l'increment de places es cobrisquen de forma gradual", ha destacat el ministre.

Així mateix, ha detallat que, entre altres aspectes, el document arreplega les funcions de la unitat, incorpora el règim de personal i formació dels funcionaris, així com detalla el finançament i estableix una comissió de seguiment. L'objectiu, ha puntualitzat, és "donar resposta no només a l'assumpció gradual de noves competències, sinó a les demandes de seguretat que tenen els valencians".

De fet, el Comissari cap d'aquesta unitat, Miguel Álvaro Rodríguez, en el seu discurs, havia demanat al ministre la renovació d'aquest acord i recuperar "gradualment els efectius", després de sis anys en els quals s'han perdut 90 efectius.

"Clar exemple de cooperació exitosa"

En la seua intervenció, Zoido ha reivindicat el "compromís del Govern d'Espanya" amb la Comunitat, al mateix temps que ha destacat la tasca que exerceixen els més de 400 homes i dones que formen part d'aquest cos que, "des de la seua creació s'ha convertit en un clar exemple de cooperació exitosa entre administracions i d'una eficaç resposta en les matèries que ha tingut encomanades", ha emfatitzat.

"El seu treball mereix suport i reconeixement i, per açò, anem a mantindre la línia de treball i col·laboració", ha destacat Zoido, qui ha reivindicat la tasca que ha exercit aquest cos que compta amb "l'admiració" de la societat valenciana per la seua "vocació de servei públic".

Puig demana reforçar la plantilla

Per la seua banda, Ximo Puig ha apostat per ampliar la plantilla d'aquest cos fins a arribar als 600 agents ja que ha recordat que en els últims sis anys, la Comunitat Valenciana ha perdut un total de 1.318 integrants del Cos Nacional de Policia, la qual cosa ha provocat que la Comunitat siga la segona autonomia amb menor ràtio d'agents per habitant, amb 2,7 cada 1.000, davant d'una mitjana de 3,6 del conjunt estatal.

Per açò, ha sol·licitat que, en la renovació del conveni entre el Ministeri de l'Interior i la Generalitat, es recuperen i amplien els efectius. "Estic convençut que el Ministeri és sensible a aquesta voluntat per a garantir un futur digne a aquesta unitat", ha assenyalat.

Ha destacat la "important tasca" dels agents per a garantir "les llibertats públiques i la seguretat dels ciutadans", un treball, ha precisat, que ha suposat 3.200.000 serveis en els últims 25 anys, la qual cosa suposa una mitjana de 360 diaris.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento