Comunitat Valenciana

El pirata Dragut torna a Cullera en una recreació històrica teatralitzada

  • L'esdeveniment se celebrarà el dissabte 2 de juny a partir de les 19 hores i es desenvoluparà per tota la localitat.
  • L'Ajuntament del municipi organitza de nou la recreació després del "gran èxit" de l'edició anterior.
Dragut volverá a saquear Cullera
Dragut volverá a saquear Cullera
AYUNTAMIENTO DE CULLERA
Dragut volverá a saquear Cullera

El pirata Dragut tornarà a saquejar la localitat valenciana de Cullera el pròxim dissabte 2 de juny, en una recreació històrica teatralitzada que explicarà la llegenda d'aquest bucaner turc que va assaltar la vila fa més de cinc segles sembrant el pànic entre els seus habitants.

Després del "gran èxit" de l'edició anterior, l'Ajuntament de Cullera ha indicat en un comunicat que tornarà a apostar per aquest espectacle en viu que recorda un dels episodis "més terrorífics i mítics" de la història local.

La recreació tindrà lloc el 2 de juny, a partir de les 19 hores, i començarà amb el desembarcament de Dragut i els seus pirates en les aigües del Xúquer, en el carrer del Riu, just enfront de la Casa de l'Ensenyament del municipi.

Li seguiran recreacions de batalles i segrestos fins a la plaça d'Espanya en una sort de coreografies en les quals les llances, les espases i les gumies ressonaran pels carrers fins a arribar al Mercat Municipal, on es realitzarà un intercanvi d'esclaus.

L'esdeveniment, d'unes dues hores de durada, s'emmarca dins del programa 52 de la regidoria de Turisme, un conjunt d'accions impulsades pel consistori que cerquen dinamitzar i desestacionalitzar el turisme de Cullera.

Convertir-se en atractiu turístic 

L'activitat està organitzada per la regidoria de Patrimoni Històric i Museus, encapçalada per Amparo Jover, i pretén convertir-se en una tradició local i un atractiu turístic que aconseguisca arrossegar a visitants de tot arreu per a gaudir de l'espectacle.

L'objectiu, ha explicat Jover, és recrear amb fidelitat tot l'ocorregut el 25 de maig de 1550, quan Dragut va entrar a la vila assetjant i segrestant a dones i xiquets, per a portar-se un gran botí a canvi del seu alliberament.

A la teatralització cal sumar com a novetat enguany un mercat pirata que estarà en el carrer del Riu des de divendres que ve i fins al diumenge.

L'Ajuntament espera que es repetisca el "gran èxit de públic" de l'any passat, quan milers de persones van omplir el centre de Cullera, segons ha recordat el consistori. A més, pretén que l'esdeveniment servisca d'al·licient per als serveis hostalers de la localitat.

La cova

En l'actualitat, Cullera és el "únic municipi de tota la península amb un museu dedicat a la pirateria". Està situat en la cova en la qual Dragut es va amagar amb els seus homes abans d'atacar i compta amb un recorregut que narra la forma de vida dels pirates en aigües del Mediterrani del segle XVI.

Allí es poden trobar artefactes utilitzats per pirates de l'època i una rèplica a grandària real de la galera que va usar Dragut per a assaltar Cullera.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento