Comunitat Valenciana

Benidorm reprova el president de la Comunitat de Madrid per un tuit "insultant" cap a la ciutat

  • El ple de l'Ajuntament de Benidorm (Alacant) ha acordat reprovar el president de la Comunitat de Madrid, Ángel Garrido, per un tuit publicat en 2009 en el qual al·ludia al municipi com una ciutat en la qual "triomfaria" l'expresident de la República italiana Silvio Berlusconi, a qui va qualificar de "grosser, taujà i analfabet". L'acord reprova Garrido "pels seus insultants paraules" i insta a exigir-li "públiques disculpes".
Imatge d'arxiu d'un ple de Benidorm
Imatge d'arxiu d'un ple de Benidorm
AYTO BENIDORM - Archivo
Imatge d'arxiu d'un ple de Benidorm

La moció la presentaven de forma conjunta els grups Liberals de Benidorm, PSPV i Compromís i s'ha aprovat per 12 vots a favor, huit en contra i quatre abstencions. La proposta ha aconseguit el suport dels grups proponents a més dels dos vots de Ciutadans per Benidorm (CBM) que forma part del govern en coalició amb el PP i que s'han desmarcat dels seus socis per a votar alineats amb l'oposició en aquest tema. Per la seua banda, Cs i un edil no adscrit s'han abstingut.

La portaveu de Liberals de Benidorm, Gema Amor, ha assegurat que el tuit del dirigent 'popular' madrileny és "un insult" tant per als proponents de la moció com per als "milers de benidormers indignats amb les paraules de Garrido". Amor ha fet extensiva eixa indignació a l'actitud de l'alcalde, Toni Pérez (PP), "que no és capaç de posar-se en el seu lloc i defendre el bon nom de la ciutat i això és totalment inadmissible".

El grup 'popular' ha votat en contra per considerar la moció "oportunista" i procedent de l'"esquerra rància" de la ciutat que, en paraules del portaveu, José Ramón González de Zárate, estaria liderada per la liberal Gema Amor que actuaria com a "portavoza".

González de Zárate ha disculpat les paraules de Garrido i les ha situat en el context polític de la moció de censura que es va produir a Benidorm en l'època en la qual va escriure el tuit. "No desqualificava Benidorm sinó la moció de censura", ha asseverat. A més ha insistit que el propi Garrido ja es va disculpar a través d'un dels seus portaveus pel que el punt de la moció que exigeix disculpes "ja està complit".

Per la seua banda, el propi alcalde ha relatat que quan va tindre coneixement de la notícia es va posar en contacte via telefònica amb l'autor del tuit per a "exigir disculpes" i que el propi Garrido "em va dir que no havia nomenat la ciutat més que per a tindre-la en el seu cor".

Pérez assegura que les explicacions del madrileny li van convéncer perquè les paraules estaven emmarcades en el context de la moció de censura que va baixar als populars de l'Alcaldia. Encara així ha reconegut que el missatge va ser "desafortunat".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento