Comunitat Valenciana

Puig sobre la moció: "Hi ha partits que estan amb enquestes i calculadores i el PSOE amb l'ètica de la responsabilitat"

  • El president de la Generalitat i secretari general del PSPV, Ximo Puig, ha explicat aquest dilluns que mentre que "hi ha partits que estan amb les enquestes i les calculadores", el PSOE "ha fet el que havia de fer per l'ètica de la responsabilitat" en presentar una moció de censura ja que davant la situació actual "només hi ha dos eixides: o segueix un PP adossat a la corrupció o hi ha un canvi de govern que facilitarà les eleccions".
Puig presideix l'executiva del PSPV
Puig presideix l'executiva del PSPV
PSPV
Puig presideix l'executiva del PSPV

Puig ha presidit aquest dilluns la reunió de l'Executiva Nacional del PSPV-PSOE en la qual s'ha acordat donar el seu suport absolut a la moció de censura perquè davant "els gravíssims casos de corrupció ja generalitzats en el PP" i davant "la falta de reacció del president del Govern, Mariano Rajoy, "no es podia continuar mirant cap a un altre costat".

Sobre aquest tema, ha explicat que podria haver-hi hagut altres solucions com la dimissió de Rajoy i la convocatòria d'eleccions, però com "no hi ha previsió que açò ocórrega al partit socialista, com a primera força de l'oposició, li tocava moure fitxa i prendre la decisió".

Puig ha recalcat que el vot nacionalista "no podrà hipotecar un futur govern en cap cas" i de fet ha subratllat que "no es demana cap vot a canvi de res". En eixe sentit, ha aclarit que el que tots els diputats han de decidir ara és "si ha de continuar un govern que està absolutament adossat a la corrupció" i després, "més prompte que tard seran els ciutadans els qui decidisquen finalment" en unes eleccions.

Per açò, s'ha mostrat convençut que si el PNB està tan "preocupat" per l'estabilitat donarà el seu suport a aquesta moció perquè "el pitjor és tindre un govern adossat a la corrupció".

En eixe sentit, respecte a la proposta de Cs de proposar un "candidat instrumental" que no siga ni Rivera ni Sánchez, ha insistit que correspon al PSOE com a força majoritària de l'oposició plantejar aquesta mesura.

"ACÍ VA COMENÇAR TOT"

Puig ha assenyalat que en l'executiva del PSPV no s'ha abordat com podria afectar un avançament electoral en els comicis autonòmics, sinó que s'ha donat el suport "clar" a aquesta moció de censura i més perquè a la Comunitat Valenciana "va començar d'alguna manera quasi tot".

Així, ha recordat que hui fa "23 anys que el PP va guanyar les eleccions, hui fa 23 anys que Eduardo Zaplana -expresident de la Generalitat- va començar el que ha acabat ara sent una gran història de fracàs no només pel robatori massiu i sistemàtic, sinó també pel robatori a l'imaginari col·lectiu".

En eixe sentit, ha comentat que el PSPV viu aquest procés des d'"una sensibilitat molt especial" perquè porten "20 anys lluitant contra la corrupció" i sobre aquest tema ha posat en relleu que "la hipoteca reputacional és intangible" i no es pot saber quant ha costat la vinculació permanent de la Comunitat a la corrupció. "La Comunitat Valenciana no té res a veure amb la corrupció, però va haver-hi uns corruptes que van estar al comandament d'aquesta nau massa temps", ha aclarit.

Per açò, ha demanat fer "un exercici de responsabilitat col·lectiva i una reflexió perquè mai més puguen passar aquests episodis i no tornem mai al passat", per a "recuperar la major part dels diners sostrets als contribuents" i perquè "es netege per sempre la imatge de la Comunitat".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento