Comunitat Valenciana

La Policia recupera taulells del castell d'Alaquàs a la venda en internet, botiga d'antiguitats i mercats ambulants

  • VALÈNCIA, 25 (EUROPA PRESS)
García, Ángel i els policies autonòmics amb les peces d'Alaquàs recuperades
García, Ángel i els policies autonòmics amb les peces d'Alaquàs recuperades
EUROPA PRESS
García, Ángel i els policies autonòmics amb les peces d'Alaquàs recuperades

La Policia de la Generalitat Valenciana ha recuperat prop d'una trentena de taulells procedents del castell d'Alaquàs (València) i originals del segle XV que havien sigut extrets de les seues dependències al llarg d'anys i que ara han sigut localitzats en estar posats a la venda, amb preus que oscil·len entre els 20 i els 500 euros, a través d'internet, en votigues d'antiguitats de València i en mercats ambulants.

Així ho han indicat aquest divendres el director de l'Agència de Seguretat i Resposta a Emergències de la Generalitat, José María Ángel i l'alcaldessa d'Alaquàs, Elvira García, en la roda de premsa oferida per a donar a conéixer aquesta troballa al costat del comissari de la Policia Autonòmica Álvaro Rodríguez i el subcomissari i responsable del departament de Patrimoni Històric d'aquest cos, Antonio López.

Tots ells han comentat que per mitjà d'informacions publicades recentment en mitjans de comunicació es va tindre coneixement que taulells del castell d'Alaquàs estaven a la venda i que, fins i tot, per a aconseguir "major reclam i amb ànim de lucre" s'oferien donant a conéixer la seua procedència.

Així, han assenyalat que a partir d'eixe moment i amb els contactes establits entre la Policia de la Generalitat; la Conselleria de Cultura, a través de la Direcció general de Cultura i Patrimoni, i l'Ajuntament d'Alaquàs, es va iniciar la tasca realitzada per la unitat de Patrimoni dels agents autonòmic per a localitzar les peces.

EN MANS PÚBLIQUES DES DE 2013

Respecte al moment en el qual les peces van ser extretes del Monument Històric Artístic Nacional d'Alaquàs, els policies i l'alcaldessa han asseverat que no es pot precisar ja que la desaparició s'ha anat produint "fa anys". Han explicat que el castell, que va rebre eixa declaració en 1918, ha tingut diferents propietaris, reformes i obres fins el 2003, any en què va ser expropiat i va passar a les mans de l'administració pública.

La primera edil ha assegurat que a partir d'eixe any "comença una protecció absoluta i una rehabilitació absoluta, dirigida pels millors professionals de tots els camps", en aquest monument, que té com "un dels béns més apreciats el paviment". García ha agregat que "hi ha més de 300 tipologies o varietats dins del paviment".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento