Comunitat Valenciana

Oltra creu que "s'ha avançat molt" en l'eliminació de barracons i amb una altra legislatura es podria acabar amb ells

  • La vicepresidenta del Consell, Mónica Oltra, ha considerat aquest divendres que en l'eliminació de barracons "s'ha avançat moltíssim" i ha indicat que al ritme que se'n va amb una altra legislatura es podria acabar amb ells.

Així ho ha indicat Oltra en la roda de premsa posterior al ple del Consell, en ser preguntada pel compromís de l'executiu autonòmic valencià d'acabar amb els barracons.

Sobre aquest tema, ha assenyalat que l'objectiu del Consell era acabar amb els centres que estaven "íntegrament en barracons" i, posteriorment, "anar avançant" i millorar els centres que tenen alguna instal·lació en aules prefabricades. "El compromís era eixe i anem a ritme per a complir-ho", ha destacat.

Ha indicat que en aquest tema hi ha "un avanç molt gran" perquè els barracons a la Comunitat s'han reduït "quasi a la mitat". No obstant açò, ha admès que el Consell haguera volgut "ampliar eixe percentatge".

Per açò, ha subratllat que en la següent legislatura seguiran en aquesta línia i ha considerat que amb al ritme actual podrien "acabar amb els barracons en dos legislatures". "Això està molt bé i estic segura que els pares això ho tenen molt en compte perquè els seus fills han passat de barracons a estar en una escola", ha reivindicat.

Oltra ha reiterat que la Generalitat compta amb "poc múscul financer", la qual cosa ha provocat que s'haja engegat el 'Pla Edificant', en col·laboració amb els ajuntaments, per a poder agilitzar la construcció de centres educatius i evitar "embuts".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento