Comunitat Valenciana

Un llibre reconstrueix amb material inèdit els orígens de la ràdio valenciana i la figura del seu pioner

  • Enrique Valor Benavent va ser un apassionat de la ràdio des dels seus orígens, quan ni tan sols es comercialitzaven aparells d'escolta i un mateix havia d'assemblar els components per a fabricar-ho. Era el que es coneixia com la ràdio sense fils. La passió de Valor pel mitjà li va portar a convertir-se en una de les pedres angulars de la qual seria la primera emissora de ràdio de València: Unión Radio Valencia.
Poratda del llibre sobre els orígens de la ràdio valenciana
Poratda del llibre sobre els orígens de la ràdio valenciana
CEU UCH

Amb l'objectiu de rescatar la figura d'aquest pioner de la ràdio, els professors de Periodisme de la CEU UCH Antonio Vallés, Àngels Àlvarez i Inmaculada Rius, acaben de publicar el llibre 'Los orígenes de la radio en València. El caso de Enrique Valor Benavent', editat per Salamandra, i que presenten aquest dilluns, 28 de maig, a les 19.00 hores, en el Palau de Colomina-CEU de València, informa la institució acadèmica en un comunicat.

Els autors han explicat per a realitzar la seua investigació amb material inèdit i privat -com cartes, documents de gestió de l'emissora i imatges-, facilitat per la família Valor. Un material que, després del seu estudi per a l'elaboració del llibre, ha sigut llegat a la Biblioteca Valenciana.

Segons destaquen els autors, "aquests documents inèdits han desvetlat esdeveniments que no eren coneguts i que ens presenten una trama on el rerefons polític i social, els interessos de les empreses radiofòniques internacionals o els moviments de l'empresari radiofònic Urgoiti s'entrecreuen, embarcant Enrique Valor Benavent en la 'aventura' de la ràdio".

La presentació del llibre volum forma part dels actes commemoratius del desé aniversari de l'emissora de ràdio universitària Ràdio CEU que se celebra durant aquest curs en la Universitat CEU Cardenal Herrera.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento