Comunitat Valenciana

L’exconsellera de Turisme Milagrosa Martínez ingressa a la presó per Gürtel

  • La també expresidenta del Parlament valencià va ser condemnada pel Suprem a 9 anys de presó. 
  • La peça sobre les irregularitats en el pavelló de Fitur és la primera amb sentència ferma del Suprem.
Martínez, a su llegada al centro penitenciario de Villena (Alicante) este jueves.
Martínez, a su llegada al centro penitenciario de Villena (Alicante) este jueves.
MANUEL LORENZO / EFE
Martínez, a su llegada al centro penitenciario de Villena (Alicante) este jueves.

L’exconsellera de Turisme Milagrosa Martínez, del PP, ha ingressat aquest dijous en el centre penitenciari d'Alacant II, a Villena, per a complir els 9 anys de condemna a presó imposats en la peça del cas Gürtel relativa al pavelló valencià en Fitur.

Martínez, que també va ser presidenta de Les Corts i alcaldessa de Novelda, ha arribat a les 11.00 hores en un vehicle acompanyada per dues persones, un d'ells el seu fill, sense fer declaracions als nombrosos periodistes que li esperaven a les portes de la presó. 

L’exconsellera de Turisme havia de presentar-se aquest dijous voluntàriament en el centre penitenciari de la seua elecció per a començar el compliment de la condemna imposada en el seu moment pel Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat (TSJCV), després que el passat dia 8 la mateixa fóra ratificada pel Tribunal Suprem. 

La providència de l'alt tribunal emesa el passat dia 16 per a executar la sentència incloïa una multa de 5.000 euros per suborn passiu i el lliurament d'un rellotge marca Hublot que, de no retornar, suposaria l'embargament de 2.400 euros.

Altres condemnats

Amés de Martínez, en aquesta primera de les sis peces separades en les quals es va dividir el cas Gürtel, també han sigut condemnats els capitosts de la trama Francisco Correa i Pablo Crespo, a 13 anys de presó, i Álvaro Pérez ‘el Bigotes’ a 12 anys i 3 mesos.

Tots han sigut sentenciats per les irregularitats comeses en la contractació de l'expositor de la Generalitat valenciana en Fitur entre les edicions de 2005 i 2009, a través de les empreses de la trama.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento