Comunitat Valenciana

Zaplana arriba a la Comandància de la Guàrdia Civil a València després de finalitzar els escorcolls

  • L'expresident de la Generalitat Valenciana i exministre de Treball Eduardo Zaplana, detingut per presumpte blanqueig, ha arribat aquest dijous traslladat en un cotxe de la Guàrdia Civil poc abans de les 10.15 a la Comandància de València després d'haver-se completat diversos escorcolls practicats en vivendes i despatxos de l'exdirigent 'popular' a la capital del Turia, Benidorm i a Madrid.
Eduardo Zaplana arriba a la Comandància de la Guàrdia Civil
Eduardo Zaplana arriba a la Comandància de la Guàrdia Civil
EUROPA PRESS
Eduardo Zaplana arriba a la Comandància de la Guàrdia Civil

A l'interior de les dependències de l'Institut Armat es troben ja diverses de les persones detingudes en l''operació Erial'. Cal recordar que, a més de l'exministre, han sigut arrestats els empresaris Vicente i José Cotino -nebots de l'expresident de Les Corts, Juan Cotino-; qui va ser cap de Gabinet de Zaplana, Juan Francisco García; Francisco Grau, economista i ex-secretari del consell d'administració de la CAM; Joaquín Barceló Llorens, exdirectiu del parc temàtic Terra Mítica, i la seua dona.

Està previst que després del pas per la comandància siguen posats a la disposició del Jutjat d'Instrucció número 8 de València, que, en coordinació amb Fiscalia Anticorrupció, investiga aquest cas en què es rastregen 10 milions d'euros en comissions il·legals durant l'etapa d'Eduardo Zaplana al capdavant del Govern valencià.

A més, hui està citat en la comandància l'expresident dels Corts i exdirector general de la Policia, Juan Cotino, com a investigat policialment per aquests fets.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento