Celia Martínez, Júlia Sancho i Victòria Camacho, Premi Millor Història del Ficcions 2018

  • El relat de Víctor Pérez, de l’IES de La Jonquera, ha estat la Segona Millor Història en una edició amb una participació rècord d’estudiants de secundària a Catalunya, Illes Balears i País Valencià.
  • La 10a edició del concurs literari Ficcions, organitzat per l'Associació de Mitjans d'Informació i Comunicació (AMIC), s'ha celebrat aquest dimecres a La Pedrera.
Acte de lliurament de premis del Ficcions 2018.
Acte de lliurament de premis del Ficcions 2018.
AMIC
Acte de lliurament de premis del Ficcions 2018.

La Pedrera ha acollit aquest dimecres el lliurament de la 10a edició del concurs literari Ficcions, organitzat per l'Associació de Mitjans d'Informació i Comunicació (AMIC). Celia Martínez, Júlia Sancho i Victòria Camacho, del Centro de Estudios Dolmen de L'Hospitalet, van rebre el Premi Millor Història del concurs, amb el relat R31CH, sota el pseudònim Generació2001.

Aquest relat ha estat la història més ben valorada pel jurat perquè ofereix "un sentit del ritme narratiu certament infreqüent, una capacitat de crear atmosferes de suspens d'una maduresa insòlita, que beuen de la narrativa històrica contemporània, i, cosa igualment meritòria, una facilitat de trobar el vocabulari adequat a la situació".

Durant l'acte, amb més de 250 assistents, també s'ha atorgat el Premi Ciutat de Barcelona, que ha estat per a Lisa Matamala i Camila Hope del centre IPSE Escola amb la història "Amnèsia", que han presentat sota el pseudònim Moonlight. El Premi Segona Millor Història l'ha obtingut Víctor Pérez Conde, de l'IES de La Jonquera, amb el relat "Psicodèlia".

També s'han conegut les històries més ben valorades de Lleida, Girona, Tarragona, Terres de l'Ebre, Penedès, Maresme, Catalunya central i Vallès. El professor Jaume Prat i Fabregat, del centre Maristes Valldemia de Mataró, ha obtingut el guardó de Professor més motivador de Catalunya d'aquesta edició, d'entre cinc professors i professores finalistes.

Participació rècord

Enguany, el concurs va tancar la seva desena edició el passat 26 de març amb una participació rècord de 3.593 inscrits d'entre 14 i 18 anys d'arreu de Catalunya (2.424 alumnes), País Valencià (553 alumnes) i Illes Balears (616 alumnes) provinents de 314 centres educatius diferents.

Participants en la 10a edició del Ficcions 2018.
Participants en la 10a edició del Ficcions 2018.

Aquestes xifres suposen un rècord absolut en la història del concurs, ja que el resultat de participació s'ha incrementat més d'un 23% respecte a la novena edició.

Organitza AMIC, compromís amb l'educació

El concurs Ficcions, l'aventura de crear històries, que enguany arriba a la desena edició, és una iniciativa de l'Associació de Mitjans d'Informació i Comunicació (AMIC) per promoure la lectura i l'escriptura en català entre els joves dels territoris de parla catalana. L'AMIC representa a més de tres-centes publicacions en paper i digitals fortament arrelades al territori.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento