Comunitat Valenciana

Puig sobre el finançament de PSPV: "S'ha acabat aquesta pel·lícula; no hi ha cap cas que afecte la Generalitat"

  • El president de la Generalitat i secretari general dels socialistes valencians, Ximo Puig, ha assenyalat, respecte a la investigació sobre el presumpte finançament irregular del PSPV i el Bloc, que s'origina per una denúncia que ha qualificat de "maniobra de distracció del PP", al mateix temps que ha demanat no jugar "amb la democratització de la corrupció". "Més cortines de fum no, ja s'acabat aquesta pel·lícula; no hi ha cap sistémica de corrupció ni cap cas que afecte el govern de la Generalitat Valenciana".
Ximo Puig en TVE
Ximo Puig en TVE
PSPV
Ximo Puig en TVE

Així ho ha asseverat el cap de l'Executiu autonòmic, en declaracions en 'Los desayunos de TVE' que arreplega Europa Press, en ser preguntat per la investigació sobre un presumpte finançament irregular en 2007 del PSPV i del Bloc, la formació majoritària en la coalició Compromís.

Sobre aquest tema, el president ha subratllat que quan apareixen aquestes situacions "el que és fonamental és la reacció". "I nosaltres -ha continuat- ni hem acusat els periodistes, ni els jutges ni la Policia. Nosaltres diem que si en 2007 va haver-hi alguna irregularitat i finalment es demostra, evidentment, anem a actuar amb contundència però és veritat que la pròpia interlocutòria (de la jutgessa de València) diu que no hi ha connectivitat, que no hi ha trama".

El que hi ha hagut, pel que sembla, ha postil·lat, és "alguna irregularitat en dos municipis que pot ser fins i tot administrativa": "Però anem a veure el que diuen els tribunals i nosaltres donarem resposta. Ja l'hem donat fins i tot en àmbits en les quals no hi ha corrupció, per açò és diferent" al PP, ha argumentat.

En aquest sentit, ha recordat que el PSPV "ha pres una decisió a Alacant que ens ha costat l'Alcaldia només per una qüestió ètica, això és un canvi de paradigma" a la Comunitat Valenciana, on s'està intentant "alçar la hipoteca reputacional gràcies a una societat viva i potent que no té res a veure amb aquest passat".

Així mateix, ha recalcat que els socialistes han obert una comissió d'investigació interna i ha precisat que de les 26 persones investigades, "la majoria" són funcionaris, "alguns de l'administració de l'Estat i alguns fins i tot vinculats al PP". Ací ha comentat que "eixa empresa a la qual se li crida la consultora del PSOE -en referència a Crespo Gomar- ha contractat més amb el PP que amb el PSOE".

"AMB ROTUNDITAT"

Per tot açò, ha reclamat: "Més cortines de fum no; ja s'acabat aquesta pel·lícula; no hi ha cap sistèmica de corrupció, no hi ha cap cas que afecte el govern de la Generalitat Valenciana i açò és una maniobra de distracció del PP, i està bé i si hi ha la més mínima cosa actuarem amb rotunditat com ja ho hem fet sense haver-hi imputació".

Ha insistit en aquest argument en assenyalar que la investigació respon una denúncia de 2009 del PP ara "reconvertida" i ha insistit a sol·licitar: "No juguem més amb aquesta espècie de ventilador, de democratització de la corrupció; ací se sap qui ha sigut corrupte".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento