Comunitat Valenciana

El PPCV obrirà expedient informatiu a Zaplana i ho remetrà al PP per a la "suspensió cautelar de militància"

  • La direcció regional del Partit Popular de la Comunitat Valenciana (PPCV) ha decidit reunir "en les pròximes hores" al seu Comité de Drets i Garanties per a obrir expedient informatiu a l'expresident de la Generalitat Valenciana i exministre de Treball, Eduardo Zaplana, detingut aquest dimarts per un presumpte delicte de blanqueig de capitals.
María José Català en una imatge recent
María José Català en una imatge recent
PPCV - Archivo
María José Català en una imatge recent

Posteriorment, el PPCV remetrà al Comité de Drets i Garanties del PP nacional aquest expedient amb la finalitat de que "procedisca a la suspensió cautelar de militància" de l'ex-cap del Consell.

Així ho ha indicat aquest dimarts la sotssecretària del PPCV, María José Catalá, en la roda de premsa que ha oferit per a donar a conéixer aquesta decisió després de la detenció de Zaplana, afiliat al PP de Benidorm (Alacant), i altres persones en la mateixa operació duta a terme per la Unitat Central Operativa (UCO) de la Guàrdia Civil.

La mesura anunciada per Catalá serà aplicada també a "totes les persones que resulten detingudes durant el dia de hui" en aquest procés i siguen militants del PPCV.

La responsable 'popular' ha explicat que després d'obrir l'expedient informatiu corresponent per part de la direcció del PPCV serà la nacional "la que procedisca a la suspensió cautelar de militància". Catalá ha assegurat que es tracta d'una decisió que ja s'ha consensuat i s'ha parlat amb la direcció nacional".

"Està absolutament consensuada. Ells són coneixedors de quals són els passos a seguir i en les pròximes hores esperen la remissió de l'expedient per a procedir a la suspensió cautelar de militància", ha asseverat.

"En les pròximes hores donarem obertura a eixe expedient informatiu i a partir d'ací serà la direcció nacional la que procedisca a la suspensió de militància d'Eduardo Zaplana i de totes les persones que resulten detingudes en aquesta operació" i siguen militants del PPCV, ha exposat María José Catalá.

La sotssecretària del PPCV ha agregat que aquesta formació no coneix "l'abast de les detencions ni del procés", per la qual cosa no pot "en aquests moments donar més informació sobre aquesta qüestió". En aquest sentit, ha afirmat que el Partit Popular de la Comunitat Valenciana vol ser "prudent", al mateix temps que ha valorat la decisió d'adoptar les seues primeres decisions "amb contundència".

"Pensem que el Partit Popular ha afrontat la primera decisió amb contundència i donant la cara davant dels mitjans de comunicació i prenent una mesura difícil", ha indicat Catalá, que ha apuntat que "conforme avance l'operació durant tot el dia" el PPCV informarà de les seues decisions.

MESURES PREVISTES EN L'ESTATUT

La representant del PPCV ha destacat que les mesures que està prenent el PPCV "estan previstes en els estatuts" de la formació, per la qual cosa es tracta de decisions que "es prendrien amb qualsevol afiliat del PP".

"Estan previstes en el reglament que tenim, en l'article 21 i en l'article 55 dels nostres estatuts. Per tant, són mesures que no són excepcionals sinó que estan previstes en els nostres estatuts quan succeeix una qüestió d'aquestes característiques", ha asseverat sobre aquest tema.

Preguntada per l'absència de la presidenta del PPCV, Isabel Bonig, en la roda de premsa que ha oferit, María José Catalá ha assenyalat que la primera "té agenda" i "actes de partits" als quals acudir. Així, ha indicat que la seua compareixença i no la de la presidenta es deu a la decisió dels 'populars' valencians d'informar ja després de la detenció de Zaplana de les mesures adoptades.

"Preval informar-los a vostés de forma diligent i no demorar a l'excés la nostra compareixença. Eixe és el motiu pel qual he comparegut jo, que pertany a la direcció regional del partit i sóc portaveu adjunta en el grup parlamentari -de les Corts Valencianes- per a poder donar la informació oportuna de forma ràpida", ha declarat.

"NO POSAR-SE DE PERFIL"

Catalá ha afegit que aquesta manera d'actuar és "un indicador clar" de la voluntat del PPCV de "no posar-se de perfil" davant situacions com les conegudes aquest dimarts. "Quan hem conegut eixes informacions hem començat a adoptar les decisions oportunes i el primer que hem fet ha sigut convocar" els mitjans de comunicació "per a donar coneixement de les mateixes", ha insistit.

Així mateix, preguntada per si la detenció de Zaplana pot danyar la imatge del Partit Popular, la sotssecretària del PPCV ha respost que existeix "una voluntat ferma de prendre les decisions adequades de forma ràpida i diligent", així com de "donar una resposta a la ciutadania".

"Pensamos que el Partido Popular ha afrontado la primera decisión con contundencia y dando la cara frente a los medios de comunicación y tomando una medida difícil", ha indicado Catalá, que ha apuntado que "conforme avance la operación durante todo el día" el PPCV informará de sus decisiones.

MEDIDAS PREVISTAS EN EL ESTATUTO

La representante del PPCV ha destacado que las medidas que está tomando el PPCV "están previstas en los estatutos" de la formación, por lo que se trata de decisiones que "se tomarían con cualquier afiliado del PP".

"Están previstas en el reglamento que tenemos, en el artículo 21 y en el artículo 55 de nuestros estatutos. Por lo tanto, son medidas que no son excepcionales sino que están previstas en nuestros estatutos cuando sucede una cuestión de estas características", ha aseverado al respecto.

Preguntada por la ausencia de la presidenta del PPCV, Isabel Bonig, en la rueda de prensa que ha ofrecido, María José Catalá ha señalado que la primera "tiene agenda" y "actos de partidos" a los que acudir. Así, ha indicado que su comparecencia y no la de la presidenta se debe a la decisión de los 'populares valencianos' de informar ya tras la detención de Zaplana de las medidas adoptadas.

"Primábamos informarles a ustedes de forma diligente y no demorar en exceso nuestra comparecencia. Ese es el motivo por el cual he comparecido yo, que pertenezco a la dirección regional del partido y soy portavoz adjunta en el grupo parlamentario -de Les Corts Valencianes- para poder dar la información oportuna de forma rápida", ha declarado.

"NO PONERSE DE PERFIL"

Catalá ha añadido que este modo de actuar es "un indicador claro" de la voluntad del PPCV de "no ponerse de perfil" ante situaciones como las conocidas este martes. "Nada más conocer esas informaciones hemos comenzado a adoptar las decisiones oportunas y lo primero que hemos hecho ha sido convocar" a los medios de comunicación "para dar conocimiento de las mismas", ha insistido.

Asimismo, preguntada por si la detención de Zaplana puede dañar la imagen del Partido Popular, la vicesecretaria del PPCV ha respondido que existe "una voluntad firme de tomar las decisiones adecuadas de forma rápida y diligente", así como de "dar una respuesta a la ciudadanía".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento