Comunitat Valenciana

Eduardo Zaplana, detingut per un presumpte delicte de blanqueig

  • La Guàrdia Civil ha arrestat a altres sis persones, entre elles Vicente Cotino, nebot de Juan Cotino.
  • Va ser president de la Generalitat Valenciana entre 1995 i 2002 i ministre de Treball fins a l'any 2004. 

L'exministre del Govern d'Aznar, Eduardo Zaplana, ha sigut detingut en el seu domicili de València per un presumpte delicte de blanqueig de capitals i un altre delicte fiscal. Al costat d'ell, la Guàrdia Civil ha arrestat a altres sis persones.

Zaplana podria estar acusat de dipositar diners procedents de l'estranger en paradisos fiscals, blanqueig i malversació. cal recordar que l'exministre també va estar investigat en l'operació Lezo, però aquesta detenció és aliena a aquest cas. 

Va ser ministre de Treball i Assumptes Socials, un càrrec que va ocupar fins a abril de 2004, per a posteriorment passar a ser portaveu del PP en el Congrés dels Diputats. A més, va presidir la Generalitat Valenciana durant set anys, entre 1995 i 2002. 

La detenció l'han practicat agents de la Unitat Central Operativa (UCO) de la Guàrdia Civil en una operació que continua oberta i en la qual es preveuen més arrests

Entre els arrestats també es troba l'empresari Vicente Cotino, nebot de L’exvicepresident del Govern valencià i exdirector de la Policia Nacional Juan Cotino.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento