Comunitat Valenciana

Un escabetx de peix de llotja, carabassa i taronja sanguina s'erigeix com la 'Millor TapaMadeinCV'

  • El xef Alejandro Platero del restaurant Saor guanya el primer premi, el Celler La Aldeana 1927 queda segon i Bar Marvi tercer
Millor Tapa MadeinCV, d'Alejandro Platero. Restaurant Saor.
Millor Tapa MadeinCV, d'Alejandro Platero. Restaurant Saor.
EUROPA PRESS
Millor Tapa MadeinCV, d'Alejandro Platero. Restaurant Saor.

VALÈNCIA, 21 (EUROPA PRESS)

Un peix de llotja en escabetx suau, acompanyat d'una crema de carabassa, taronja sanguina i cristalls de rave picante és la proposta amb la qual el xef valencià Alejandro Platero, del restaurant Saor, s'ha alçat amb el primer premi del concurs a la 'Millor Tapa MadeinCV'. Un "divertit" mos de "contrastos dolços, àcids i amargs", ha explicat el cuiner, que a partir d'ara es podrà trobar en la carta de Saor.

El concurs s'emmarca en la 'I Ruta de Tapes MadeinCV', que des del passat dia 10 i fins al 27 de maig busca promoure la cultura de la tapa valenciana mitjançant propostes gurmet elaborades amb productes de la terra. La Confederació Empresarial d'Hoteleria i Turisme de la Comunitat Valenciana (CONHOSTUR), la Federació Empresarial d'Hoteleria de València (FEHV) i l'Agència Valenciana de Turisme són els impulsors d'aquest recorregut gastronòmic que es desenvolupa en 22 bars i restaurants del Cap i Casal.

Platero s'ha mostrat "molt content" amb aquest guardó que a més el permetrà participar, al costat d'altres xefs de la Comunitat, en una acció de promoció gastronòmica a Milà el pròxim 21 de juny, amb motiu del Dia Mundial de la Tapa. Allí, cada cuiner elaborarà dos tapes amb les quals tractarà de "deixar la Comunitat el més alt possible que és on es mereix", ha apuntat.

Després de Platero -que concursava també en representació del restaurant Come & Calla-, el segon premi ha recaigut en el Celler La Aldeana 1927, per la seua 'Coca d'Or', una coca de dacsa amb orella, cacauet mel i harissa. Una tapa "senzilla", ha explicat el seu xef, Alfonso García, qui "poc a poc" intenta anar "renovant la carta amb coses diferents, humils i econòmiques, sense elevar-nos a preus de gent no entenga o no vullga pagar", ha puntualitzat.

El Bar Marvi ha obtingut el tercer guardó amb una croqueta de blanc i negre amb all i oli de faves i xufa. "Volíem donar-li un toc molt valencià, com un homenatge a l'entrepà de tota la vida de blanc i negre però una volta més", ha subratllat el seu xef Tino Fernández.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento