Comunitat Valenciana

Bonig demana a Puig i Oltra que diguen què faran amb "els seus imputats" i amb el suposat finançament irregular de 2007

  • La presidenta del Partit Popular de la Comunitat Valenciana (PPCV), Isabel Bonig, ha demanat al 'president' de la Generalitat, Ximo Puig, i a la vicepresidenta del Consell, Mónica Oltra, que "contesten què van a fer amb els seus imputats i la seua investigació judicial", en al·lusió a la investigació pel suposat finançament irregular de les campanyes de PSPV i Compromís en les eleccions de 2007 i 2011.
Bonig ha assistit al 174 aniversari de la Guàrdia Civil a Alacant
Bonig ha assistit al 174 aniversari de la Guàrdia Civil a Alacant
EUROPA PRESS
Bonig ha assistit al 174 aniversari de la Guàrdia Civil a Alacant

Bonig ha respost així en declaracions als mitjnas aquest divendres a Alacant en ser preguntada sobre l'expresident 'popular', Francisco Camps, que aquest divendres ha declarat com a investigat en el Jutjat nombre 2 de València per les presumptes irregularitats en la gestió de la Fórmula 1. La presidenta del PPCV ha assistit a Alacant als actes pel 174 aniversari de la Guàrdia Civil.

Sobre este tema, Bonig ha rebutjat valorar "el que puga dir l'expresident" en "el seu dret a la defensa" i a "manifestar el que considere" davant un tema en seu judicial. "Som tremendament respectuosos amb les actuacions judicials" i "una vegada les sentències són fermes cal complir-les i acatar-les, sense atacar els jutges i fiscals com sí va fer el PSPV ací a Alacant, el senyor Gabriel Echávarri".

Bonig ha recordat que aquest mateix divendres l'exalcalde de Gandia (València) i actual assessor del president de la Generalitat, José Manuel Orengo, ha acudit al Senat "implicat presumptament en una trama de finançament irregular del PSPV i del Bloc" i que també està "el senyor Pepe Cataluña que ha sigut el tresorer del partit socialista".

"Hi ha altres implicats; espere que assumisquen les seues responsabilitats polítiques", ha continuat Bonig que ha lamentat no haver escoltat a Oltra "què pensa fer amb les responsabilitats polítiques de la segona màxima autoritat d'aquesta Comunitat, que és el senyor Enric Morera, on hi ha correus del seu cap de Gabinet que l'impliquen en el presumpte finançament irregular de Compromís".

En eixe sentit, ha precisat que la jutge ha dit que "pareixen fets prescrits", no significa, al seu juí, que "hagen prescrit les responsabilitats polítiques; eixa que ella tant reclamava i que pareix que ara oblida". Isabel Bonig ha insistit que "en eixes campanyes" Mónica Oltra anava de nombre 3.

Finalment, ha argumentat que el PPCV ha assumit "els errors" i "dóna la cara, ha pres mesures contra les persones que estaven implicades; però no veig cap reacció del PSPV i de Compromís".

"Supose que també haurà de dir alguna cosa la senyora Mónica Oltra i el senyor Ximo Puig per eixa investigació que es porta des de la Fiscalia d'Alacant per la presumpta compra del vot, d'algun partit, amb la senyora Nerea Belmonte", ha dit i ha resolt: "Crec que que van a ser contundents i posaran llum i taquígrafs en aquest tema".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento