Oltra replica a Camps: "No li criden en l'F1 perquè és un patriota perquè els patriotes no roben als seus conciutadans"
Oltra replica a Camps: "No li criden en l'F1 perquè és un patriota perquè els patriotes no roben als seus conciutadans" Europa Press

Així ho ha remarcat Oltra en la roda de premsa posterior al ple del Consell, en ser preguntat per les declaracions de Camps en les quals ha considerat que la investigació sobre la Fórmula 1, que instrueix el Jutjat d'Instrucció número dos de València, és una qüestió "purament política que sorgeix d'una denúncia de Compromís", un partit al que ha titllat de catalanista, per la qual cosa considera que a aquesta formació "li dolia" que València "estiguera al nivell de Barcelona" amb un esdeveniment que "li podia fer mal a Catalunya i al seu Gran Premi".

Sobre este tema, Oltra ha assenyalat que "el govern del senyor Camps es va passar de frenada i va 'gripar' el motor d'aquesta Comunitat" i ha remarcat que si en aquest moment existeix una investigació judicial en marxa "no és per com de bé que es va fer o perquè hi haja partits que han denunciat, sinó perquè hi ha sospites fundades i serioses que al voltant de l'F1 es va muntar tot un 'xiringuito' de saqueig de les arques públiques i això és il·legal".

"Els tribunals no intervenen per veure on es fa la Fórmula 1, sinó que ho fan quan ha sigut l'excusa i el capritx d'un govern irresponsable que utilitzava aquest tipus d'actes per a saquejar les arques públiques i beneficiar alguns amiguets de l'ànima que estaven molt prop del poder", ha asseverat la vicepresidenta del Consell.

A més, ha puntualitzat que denunciar la comissió d'un possible delicte és un "deure públic" com així ho arreplega la Llei d'Enjudiciament Criminal i, per açò, va haver-hi formacions que "van exercir aquest deure i van denunciar uns fets que entenien que podien ser delictius" i ara són els tribunals els que estan investigant "uns possibles delictes associats amb la Fórmula 1".

En aquest sentit, ha apuntat: "A Camps no li criden perquè és un heroi del valencianisme ni un patriota perquè el que fan els patriotes és no robar als seus conciutadans perquè la màxima primera d'un patriota és 'no robaràs als teus veïns'", ha assegurat per a indicar que, a partir d'ací, "la frase concreta és d'anàlisi d'un altre àmbit que no és el polític".

MORERA

Així mateix, el president dels Corts i president del Bloc, partit majoritari de Compromís, Enric Morera ha censurat les afirmacions de Camps a través del seu compte de Twitter.

En el seu missatge, Morera ha considerat que "el discurs 'anticatalanista' ja no els funciona ni per a tapar vergonyes". "Però ha fet malament, ha enverinat i enganyat moltes consciències. Volien dividir-nos", ha manifestat.

Consulta aquí más noticias de València.