Comunitat Valenciana

La II Trobada de Persones Coordinadores d'Igualtat analitzarà l'educació per a previndre la violència masclista

  • La II Trobada de Persones Coordinadores d'Igualtat i Convivència, organitzat per la Conselleria d'Educació, se celebrarà el 19 de maig en la sala Alfons Roig de la Universitat Politècnica de València sota el títol 'L'educació sexual com a ferramenta per a la prevenció de la violència masclista', segons ha informat la Generalitat en un comunicat.

Aquesta jornada, que comprendrà fins a cinc xarrades en tres blocs i compta amb més de 300 inscripcions, està dirigida les persones coordinadores d'Igualtat i Convivència dels centres valencians.

Aquesta és una figura que es troba des de fa dos cursos en tots els centres educatius valencians amb l'objectiu de col·laborar en l'elaboració i el desenvolupament del Pla d'igualtat i convivència i coordinar les actuacions que es preveuen.

En primer lloc es realitzaran les ponències emmarcades en la coeducació i per a concloure les ponències relacionades amb la prevenció de la violència masclista. A més, durant la jornada es presentarà la guia d'educació sexual 'Els nostres cossos, els nostres drets'.

GUIA D'EDUCACIÓ SEXUAL

La Guia d'educació sexual 'Els nostres cossos, els nostres drets' és un recurs específic creat per Educació i dirigit el professorat valencià. La guia està destinada a treballar l'educació afectivosexual com un contingut transversal del currículum, ja siga a través de la tutoria o del tractament transversal dels continguts en les diferents àrees, mòduls i matèries del currículum.

El manual està format per 12 blocs que desenvolupen activitats i píndoles informatives dirigides al professorat i a l'alumnat. Les píndoles de reflexió, els textos, els documents audiovisuals i les activitats proposades pretenen ser un recurs útil per a la introducció de l'educació sexual en els nivells educatius d'Educació Secundària, Batxillerat i Formació Professional.

La guia és un recurs que s'inclou dins del model d'escola inclusiva que Educació està impulsant, i pretén promoure la salut física i emocional de l'alumnat, a més de les relacions igualitàries basades en el respecte. La presentació de la guia anirà a càrrec de la professora i escriptora Rosa Sanchis Caudete i de Charo Altable, experta en coeducació.

PROGRAMA

La resta de ponències abordaran els reptes de la coeducació, la necessitat de construir nous models de masculinitat i unes relacions afectives igualitàries, així com estratègies per a la prevenció de la violència de gènere.

En elles participaran

el sociòleg i director del Centre d'Estudis Interdisciplinaris de Gènere de la Universitat de Vic Gerard Coll Planas; el sociòleg i coordinador de l'associació Hombres Valencianos por la Igualdad Joan Sanfèlix Albelda i la sociòloga i investigadora especialitzada en la prevenció de la violència de gènere entre adolescents i Carmen Ruiz Repullo.

La jornada es completa amb la presentació de l'experiència desenvolupada per Eugènia Lafuente Bolufer i Llum Campos Sanchis, professores del cicle formatiu de Servicis Socioculturals i a la Comunitat, que ha consistit en la realització de tallers de prevenció de la violència de gènere durant tot un curs escolar, en tots els nivells i etapes educatives, en el IES Berenguer Dalmau de Catarroja.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento