El Bracafé del carrer Casp de Barcelona tanca per ser l'accés d'un pàrquing

  • Deixa d'existir aquest divendres 31 d'agost per la reforma de l’edifici al qual pertany el local. El mític café té 87 anys d’història. 
  • En tot aquest temps ha vist passar personalitats i periodistes per la seva proximitat a Ràdio Barcelona i a teatres com el Tívoli.
La barra del Bracafé del carrer Casp de Barcelona deixarà d'existir a l'agost després de 87 anys.
La barra del Bracafé del carrer Casp de Barcelona deixarà d'existir a l'agost després de 87 anys.
MARINA LOPERENA
La barra del Bracafé del carrer Casp de Barcelona deixarà d'existir a l'agost després de 87 anys.

El centre de Barcelona perd un lloc emblemàtic aquest divendres 31 d'agost. Així com el Café Zurich de plaça de Catalunya va sobreviure a la construcció de l'edifici El Triangle, un altre punt de trobada molt pròxim, el Bracafé del número 2 del carrer Casp, no tindrà la mateixa sort.

Aquest local porta servint cafès des de fa 87 anys i ha vist passar personalitats i periodistes durant dècades donada la seva proximitat a Ràdio Barcelona i a teatres com el Tívoli o el Novedades (el darrer enderrocat).

Però aquesta pàtina històrica i nostàlgica de l'establiment no impedirà que aquest tanqui les seves portes definitivament aquest divendres per convertir aquest espai en un altre tant poc prosaic com la porta d'accés a un pàrquing de l'edifici al qual pertany, propietat de la companyia d'assegurances Catalana Occidente.

Curiosament, l'indret tornarà a tenir un ús similar al que va ostentar a finals del segle XIX i començaments del segle XX, quan era l'entrada dels carruatges que accedien al jardí interior de la finca.

La reforma per la qual passa aquest immoble de l'any 1891 està pressupostada en 30 milions d'euros i preveu la demolició de part de l'estructura interior de la també coneguda com a Casa Pascual i Pons.

Informats per burofax el passat 7 de maig

L’establiment cafès Bracafé del carrer Casp número 2 es va inaugurar el 29 d’abril de l’any 1931. El passat dilluns 7 de maig, els seus actuals propietaris van rebre un burofax que els comunicava que havien de tancar el local el pròxim 31 d’agost.

La Casa Pascual i Pons, que ha acollit el local durant més de vuit dècades, és un edifici d’estil neogòtic obra de l’arquitecte Enric Sagnier, que el va plantejar com dues finques que en aparença semblen una sola.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento