Els ajuntaments ofereixen 5.400 places a joves a través d'Avalem Joves +
Els ajuntaments ofereixen 5.400 places a joves a través d'Avalem Joves + EUROPA PRESS - Archivo

Més de 5.400 places per a treballar en ajuntaments valencians dirigides a joves menors de 30 anys, tant llicenciats com sense estudis. És l'oferta de la segona edició del programa Avalem Joves +, el més important i ambiciós que fins ara ha llançat la Generalitat. 

El pla està dotat amb 100 milions d'euros i compta amb el suport del Fons de Garantia Juvenil de la Union Europea que gestiona el Servei Valencià d'Ocupació i Formació (Servef). 

Els contractes, de 12 mesos de durada, es crearan en prop de 520 ajuntaments de la Comunitat Valenciana, entorn del 95% dels consistoris del territori. «Hi ha una aliança efectiva entre els ajuntaments valencians i la Generalitat», va dir aquest dijous durant la presentació del programa el cap del Consell, Ximo Puig, que va demanar a aquestes institucions que ajuden als joves a avançar en la seua carrera laboral. 

El president valencià va ressaltar que «l'Europa social a la qual aspirem també serveix per a la cohesió» mitjançant iniciatives com aquesta, que ha contribuït al fet que l'atur juvenil a la Comunitat Valenciana haja caigut per sota del 40% per primera vegada des de 2009. 

Per la seua banda, el conseller d'Economia, Rafael Climent, va especificar que, des del començament del programa Avalem Joves al maig de 2016, la taxa d'atur entre els menors de 30 anys ha descendit un 4,5%, i el nombre d'aturats joves ha baixat un 16,7%. 

En tot cas, segons l'última EPA, a la Comunitat Valenciana hi havia uns 60.000 joves aturats menors de 25 anys. El pla per a lluitar contra l'atur en aquest segment de població, així com per a evitar la fugida de talent jove, és «prioritària», segons fonts del Consell.

Eurobeques de la Diputació 

Els titulats menors de 35 anys poden demanar fins al 6 de juny la beca de la Diputació de València per a destinacions de la Unió Europea. La institució va obrir aquest dijous 17 de maig el termini del programa La Dipu Et Eurobeca, amb 17 places i una dotació de 1.500 euros al mes.

Consulta aquí más noticias de València.