Ábalos assegura que el PP exercia "control polític, de la informació i manipulació" sobre Fira València
Ábalos assegura que el PP exercia "control polític, de la informació i manipulació" sobre Fira València PSOE

Així ho ha indicat Ábalos als mitjans de comunicació abans de comparéixer en la Comissió de les Corts que investiga la gestió general de les institucions firals a la Comunitat Valenciana a la qual ha assistit en qualitat d'exedil del consistori valencià entre 1999 i 2009 a petició de Cs per a explicar una reunió amb l'expresident del Comité Executiu de Fira València, Alberto Catalá, a la qual va assistir al costat de Cristina Moreno i Rafael Rubio el 23 de juliol de 2002 per a abordar el Pla de modernització del recinte firal.

Preguntat per les declaracions de Catalá, qui en la seua compareixença d'aquest mateix dijous ha negat que el PP controlara la institució, Ábalos ha explicat que, després de la reunió per la qual ha sigut sol·licitat en Les Corts, la seua formació va demanar en una moció que l'oposició poguera tindre presència en el Patronat de la fira per a exercir control però "el PP es va negar en rodó".

Ha recordat que el Patronat estava presidit per l'alcaldessa de València, Rita Barberá, i en ell participaven dos membres del govern municipal: els regidors d'Hisenda i Urbanisme, i va ser precisament l'edil responsable d'aquesta àrea Alfonso Grau qui en la seua resposta a aquesta petició va dir que "l'oposició no tenia per què estar" en eixe organisme.

"Si això no es diu control polític diga'm el que és. Clar que ho exercia. Totalment, però a més també la informació i la manipulació", ha subratllat Ábalos.

Consulta aquí más noticias de València.