Els museus catalans obren de nit aquest dissabte per lluir tot el seu art gratis

  • Més de 80 centres artístics de la ciutat de Barcelona i l'àrea metropolitana celebren La Nit dels Museus.
  • El web patrimoni.gencat.cat permet consultar el llistat d’actes des d’un cercador.
Una mare i una filla assistint a una exposició que es va celebrar en la darrera edició de la Nit dels Museus.
Una mare i una filla assistint a una exposició que es va celebrar en la darrera edició de la Nit dels Museus.
ACN
Una mare i una filla assistint a una exposició que es va celebrar en la darrera edició de la Nit dels Museus.

La Nit dels Museus se celebra el pròxim dissabte a equipaments culturals de tot Catalunya que obren les seves portes gratis al públic amb visites guiades a més de concerts, espectacles teatrals, tallers i activitats familiars.

A Barcelona i la seva àrea metropolitana faran horari nocturn més de 80 centres de la capital catalana i de Badalona, Cornellà de Llobregat, Esplugues de Llobregat, L'Hospitalet de Llobregat, Sant Adrià del Besòs, Santa Coloma de Gramenet i Sant Joan Despí.

Les fàbriques de creació i 11 museus de la ciutat de Barcelona aportaran el seu punt de vista conjunt i diferent a la ciutadania que hi participi demà de la festa, per tal de difondre el patrimoni que custodien aquests centres artístics.

Alguns museus demanen una reserva prèvia per a fer la visita guiada. És el cas del Museu Picasso, La Pedrera, el Palau Güell, la Casa Vicens o el Centre Jujol-CanNegre, entre d'altres. Per descobrir col·leccions i exposicions en actiu ara mateix, la nit de dissabte és l'adequada.

Per exemple, la mostra que acaba d'inaugurar el Centre de Cultura Contemporània (CCCB), La llum negra, que explica les influències que les tradicions secretes han tingut en l'art. S'analitza el paper de l'ocultisme, la màgia, l'esoterisme i el misticisme des de la dècada dels anys cinquanta fins avui (www.cccb.org).

Al Museu d'Art Contemporani de Barcelona (Macba), s'aplega el recull més extens mai realitzat a un museu europeu de l'obra de l'artista britànica afincanda a Mèxic Melanie Smith, des de les seves primeres escultures i assemblatges, relleus i pintures a les seves peces en vídeo, foto i instal·lacions (www.macba.cat).

El Museu Frederic Marés, per la seva part, celebra enguany durant La Nit dels Museus el 70 aniversari de la seva creació i els 125 anys del naixement de l'escultor i col·leccionista, mort a Barcelona l'any 1991 (bcn.cat/museufredericmares).

250 activitats a tot Catalunya

Els museus catalans organitzaran més de 250 activitats per celebrar el Dia i la Nit dels Museus. El web patrimoni.gencat.cat permet consultar el llistat d’actes des d’un cercador. El Museu de Mataró ofereix un menú a la romana a l’antiga vil·la d’Iluro i el Museu de Maricel de Sitges un itinerari en forma de joc per als més petits.

Dissabte 19 de maig de les 19 a la una de la matinada. Tota la informació a la pàgina web oficial lanitdelsmuseus.cat.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento