Comunitat Valenciana

Els Premis Rei Jaume I compleixen 30 anys amb un canvi d'imatge

  • La convocatòria 2018 ha rebut al voltant de 300 candidatures.
  • Enguany els guardons incorporen dos nous Premis Nobel al seu jurat.
Santiago Grisolía i Javier Quesada. Presentació dels Premis Jaume I 2018
Santiago Grisolía i Javier Quesada. Presentació dels Premis Jaume I 2018
EUROPA PRESS
Santiago Grisolía i Javier Quesada. Presentació dels Premis Jaume I 2018

Els Premis Rei Jaume I compleixen 30 anys amb un canvi d'imatge, una "nova identitat gràfica senzilla però contundent" -dissenyada per l'agència After Share- que busca adaptar-se als nous temps sense deixar d'estar lligada al monarca que dóna origen al seu nom, en la seua nomenclatura en valencià amb la J i la I com a símbol.

Després de tres dècades, la Fundació creu que és el moment de "replantejar-se" quins premis atorgar i com enfrontar els "reptes" de futur per a continuar defenent el paper de la ciència i l'emprenedoria, almenys, altres 30 anys més.

Així ho han anunciat aquest dijous el president executiu de la Fundació Premis Rei Jaume I, Javier Quesada, i el seu president fundador, Santiago Grisolía, en una roda de premsa en la qual han avançat que la convocatòria dels guardons 2018 ha rebut al voltant de 300 candidatures i ha augmentat "notablement" el nombre de dones aspirants, fonamentalment en matèria d'emprenedoria.

També creix el nombre de Premis Nobel que formen part del jurat dels guardons, que sumaran 18 amb les incorporacions del Premi Nobel d'Economia 2006 Edmund S. Phelps Nobel i Joachim Grank, Nobel de Química 2017. Al costat d'ells, destacats representants científics, institucionals i empresarials de tota Espanya.

Segons ha explicat Javier Quesada, en aquesta edició la Fundació i els Premis Rei Jaume I vol "reflexionar d'on venen i a on volen anar" per a aconseguir més que un objectiu, "una obsessió": "convertir Espanya en membre de la 'Premier League' de la ciència i l'emprenedoria en el món". No obstant açò, "no ens acostem la velocitat que volguérem", ha admés el president executiu de la Fundació.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento