Comunitat Valenciana

Els beneficiaris de dependència registren la xifra rècord de 66.731 i la llista d'espera es redueix a la mitat

  • VALÈNCIA, 17 (EUROPA PRESS)
Imatge D'Un Dependent
Imatge D'Un Dependent
Europa Press - Archivo
Imatge D'Un Dependent

Els beneficiaris del sistema de dependència a la Comunitat Valenciana ascendeixen a 66.731 persones a data d'aquest 2 de maig, una xifra "rècord" mai abans aconseguida, mentre que la llista d'espera s'ha reduït a més de la mitat en el que va de legislatura fins als 21.436 sol·licitants que esperen la resolució.

Així, ho ha assenyalat aquest dijous la consellera d'Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, en un esmorzar informatiu en el qual ha destacat aquesta situació davant la qual van heretar del PP quan la llei de dependència era "dispersa, poc clara i farragós". "La situació era una calamitat", ha apuntat.

No obstant açò, ha destacat que malgrat que el Govern central només aporta el 18% del cost de la dependència quan hauria de pagar la mitat, l'atenció és ara "un dret" del que poden gaudir totes les persones amb independència de la seua renda ja que els recursos s'assignen només en funció del grau reconegut i no per la seua situació econòmica excepte en el casos de les places residències en el qual es paga un copagament.

D'aquesta manera, ha ressaltat que des de juliol de 2015 s'han incorporat al sistema 46.076 persones: 6.525 en 2015, 15.620 en 2016 14.854 en 2017 i 9.077 en el que portem d'any. Així, ha destacat que han accedit al sistema més persones de les quals es van trobar en llistes d'espera en accedir al govern.

Per açò, davant les crítiques del PP per la seua gestió, ha destacat que ara es paga a mes vençut davant del retard de tres mesos que hi havia quan van accedir al Consell. A més, "s'ha pagat tota la retroactivitat a l'inici que el PP fraccionava i havia ajornat fins el 2019".

De la mateixa manera, s'ha reduït a la mitat les llistes d'espera: de "un tap" de 44.686 persones al juliol de 2015 a 21.436 a 3 de maig d'enguany, entre els quals s'inclouen 4.039 expedients que s'han d'esmenar perquè contenen algun error o falta de documentació per part del sol·licitant. Oltra ha destacat que de continuar amb el ritme de resolució actual es podrà complir el compromís de finalitzar l'any sense llista d'espera.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento