Catalá nega que el PP controlara ni decidira en Fira València: "Mai he rebut una directriu d'un partit"
Catalá nega que el PP controlara ni decidira en Fira València: "Mai he rebut una directriu d'un partit" INMA CABALLER/CORTS

L'expresident del Comité Executiu de Fira València durant els anys 1999-2013, Alberto Catalá, ha insistit aquest dijous en què el PP no controlava Fira València ni tenia capacitat de decisió en ella. "Zero", ha subratllat per a indicar que en els seus 13 anys com a president mai ha rebut "una directriu d'un partit per a un tipus d'actuació o comesa en Fira València".

Així mateix, ha remarcat que en les seues actuacions i gestió no ha estat condicionat pel PP perquè ell "mai" ha sigut afiliat del partit i ha manifestat que la seua relació amb l'expresident de la Generalitat Francisco Camps i altres dirigents 'populars' ha sigut "de cordialitat, amabilitat i de relació institucional".

Així ho ha indicat Catalá en una compareixença en la Comissió de Les Corts que investiga la gestió general de les institucions firals a la Comunitat Valenciana. Es tracta de la seua segona assistència a aquesta comissió per a donar compte sobre la gestió en el recinte firal.

En la seua primera intervenció, a l'octubre de 2017, va negar que la institució fóra un instrument del PP i d'Orange Market, després d'haver sigut utilitzada per a la celebració del Congrés nacional dels 'populars' en 2008 i per haver treballat amb l'empresa vinculada amb el presumpte finançament il·legal del PP, ja que va remarcar que la institució "seguia el seu rumb" que estava marcat pels òrgans de govern.

En aquesta ocasió, Cs va demanar una segona intervenció de Catalá perquè explicara una reunió amb els socialistes Cristina Moreno, Rafael Rubio i José Luis Ábalos el 23 de juliol de 2002 per a explicar-los el Pla de modernització de la fira. No obstant açò, ha manifestat recordar "vagament" aquesta trobada.

Durant la seua compareixença, el diputat del PSPV José Muñoz li ha preguntat per una conversa, intervinguda per la Policia, entre el responsable d'Orange Market Álvaro Pérez i l'excap de premsa de Camps Pedro García en la qual el primer assenyalava que anava a presentar un projecte a Alberto Catalá i demanava que Camps donara el seu suport. Més tard, la Fira va contractar a la societat mercantil, ha puntualitzat el parlamentari socialista.

Sobre aquest tema, Catalá ha remarcat que Álvaro Pérez no li va presentar cap projecte "ni res" i ha negat haver rebut una telefonada de l'ex-cap del Consell: "A mi no em crida el senyor Camps per a dir-me que s'ha presentat aquest projecte que és molt guay. Zero, zero", ha puntualitzat per a etzibar que una cosa és el que es diu i una altra el que es fa.

RELACIÓ PROFESSIONAL AMB CORREA

Respecte a la seua relació amb Francisco Correa, ha relatat que Pérez li'l va presentar i va menjar una vegada amb ell, encara que ha puntualitzat que la seua relació era "professional". "Ho he vist dos vegades en la meua vida" ha assenyalat per a indicar que Correa "no ha manat" en la institució firal i només era un proveïdor.

Consulta aquí más noticias de València.