Comunitat Valenciana

La Marina de València acollirà el centre d'R+D en ciberseguretat de Telefónica

  • S'ubicarà a l'antiga estació de l'Alinghi i ocuparà un espai de 300 metres quadrats.
  • L'empresa invertirà 6 milions d'euros en tres anys en aquest projecte.
  • Es preveu que estiga en funcionament en el quart trimestre de l'any.
Puig i Ribó en la reunió amb representants de Telefónica
Puig i Ribó en la reunió amb representants de Telefónica
GVA
Puig i Ribó en la reunió amb representants de Telefónica

Telefónica situarà a La Marina de València el seu centre d'R+D en ciberseguretat orientat a l'Internet de les Coses i smart city, l'únic d'aquestes característiques que iniciarà a Espanya i en el qual s'invertiran 6 milions d'euros en tres anys. Es preveu que puga estar en funcionament en el quart trimestre de l'any i que aculla 20 experts de primer nivell.

L'anunci ha sigut realitzat en un acte celebrat en el Palau de la Generalitat en el qual han estat presents el president Ximo Puig, l'alcalde de València, Joan Ribó; el president executiu de Telefónica Espanya, Emilio Gayo, i el director general de la companyia a la Comunitat Valenciana, Catalunya, Balears i Múrcia, Kim Faura.

El centre de ciberseguretat se situarà a La Marina, concretament a l'antiga estació de l'Alinghi en l'America's Cup, i ocuparà un espai de 300 metres quadrats. S'encarregarà del desenvolupament de tecnologia, productes i servicis de seguretat relacionats amb l'Internet de les Coses i smart city.

La Generalitat i l'Ajuntament participen en el projecte

Telefónica impulsarà el centre a través de la seua unitat de ciberseguretat Eleven Paths, mentre que tant la Generalitat com l'Ajuntament de València participaran en el projecte, que està obert a la col·laboració d'universitats i empreses privades. Fins al moment, Govertis ja ha mostrat interés en el mateix. A més de retindre el talent a la Comunitat, el nou centre permetrà a empreses i universitats participar en el desenvolupament de productes locals però amb impacte global.

Al costat d'ell se situarà un espai de 'crowdworking' per a impulsar startups relacionades amb el sector i convertir-se en centre de coneixement i innovació participativa i col·laborativa.

Aquesta inversió s'emmarca en els més de 100 milions d'euros que Telefónica té previst invertir enguany a la Comunitat, tant en l'ampliació i actualització de les seues xarxes fixes i mòbils com en projectes relacionats amb la tecnologia, l'ocupació i l'educació i cultura digital. De 2013 a 2018 ha invertit en la regió 588 milions per a desplegar xarxes d'última generació i donarà enguany cobertura de fibra òptica a set de cada deu valencians, arribant al 80% en ciutats com València, que se situa per damunt de París.

Puig: "Una formidable notícia"

El president Puig ha assenyalat que aquesta és "una formidable notícia" i ha advocat per que la Comunitat Valenciana siga un centre estratègic d'empreses que desenvolupen una societat basada en la connectivitat i en el desenvolupament de xarxes i ciutats intel·ligents, destacant també el valor de la Marina i l'aposta que s'està realitzant per aquest espai: "Volem que siga un centre d'atracció d'empreses d'alt valor tecnològic".

Ha celebrat que aquest centre situarà la ciutat de València "en l'avantguarda de la ciberseguretat", un dels sectors fonamentals per al futur tant per al creixement econòmic com per a les garanties democràtiques.

Ribó: "Suposarà un abans i un després"

Per la seua banda, l'alcalde de València, Joan Ribó, també ha destacat la col·laboració entre l'Ajuntament i la Generalitat per a atraure projectes d'innovació i intensius en l'ús del talent i ha assegurat que "no hi ha millor lloc" perquè Telefónica instal·le aquest centre que La Marina, espai pel qual ja han apostat quatre empreses.

"Suposarà un abans i un després en l'atracció i retenció de talent", ha celebrat, per a destacar també el paper de Telefónica com a "soci tecnològic" de l'administració local.

Una de les capitals de la innovació

Per la seua banda, el president executiu de Telefónica ha destacat que València és "clarament un referent" en l'Internet de les Coses i les 'smart cities' i per a l'empresa és "una de les principals capitals de la innovació".

Segons ha dit, el centre naix amb vocació de permanència, preveu atraure talent altament qualificat, i la seua vocació és de fer "productes globals per a exportar".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento