La Comunitat Valenciana lidera la compravenda d'habitatges
La Comunitat Valenciana lidera la compravenda d'habitatges EUROPA PRESS - Archivo

La Comunitat Valenciana segueix liderant l'activitat immobiliària a Espanya. Així ho mostra l'Estadística registral immobiliària corresponent al primer trimestre de l'any que aquest dimecres va donar a conèixer el Col·legi de Registradors de la Propietat. 

En efecte, durant els tres primers mesos de 2018 es van realitzar en la regió un total de 19.876 operacions de compravenda, un 19,3% més que en el trimestre anterior, mentre que el creixement en el conjunt del país va ser del 15,3% (fins a les 128.990 compravendes). 

Aqueixa dada, a més, llança una taxa de 4,03 transaccions per cada 1.000 habitants, la xifra més alta de les registrades en les 17 comunitats autònomes i molt superior a la mitjana nacional, que es va situar en 2,79 compravendes per cada 1.000 habitants. Alacant, per la seua banda, lidera la classificació provincial, amb 5,54 operacions per cada 1.000 habitants. 

A la Comunitat Valenciana, la immensa majoria de les compravendes, un 88,06%, foren d'habitatge usat, un percentatge que la situa com la segona regió en la qual aquesta tipologia d'habitatge té major pes, solament superada per Extremadura (91,42%). 

Quant al perfil del comprador, continua destacant el volum de ciutadans estrangers que adquireixen habitatges a la Comunitat. Ells van realitzar una de cada quatre compres, en concret el 26,5%, una xifra que solament es va superar en les comunitats insulars, Balears i Canàries, i que duplica a la registrada en el conjunt del país, del 13,1%. 

Crida l'atenció, a més, que la Comunitat és una de les autonomies amb menor endeutament hipotecari –solament és inferior en altres tres–: l'import mitjà dels nous crèdits contractats va ser de 87.737 euros per habitatge, enfront dels 121.123 de la mitjana nacional. I on se sol·liciten crèdits amb menor durada (solament per darrere de Canàries i La Rioja): de mitjana, 22 anys i 1 mes, enfront dels 23 anys i 8 mesos del conjunt d'Espanya.

Quasi la meitat de les noves hipoteques, el 45,5%, presentaven un tipus d'interès fix, sensiblement per sobre de la mitjana nacional (37,3%).

EN XIFRES 

10.232 compravendes es van realitzar a Alacant, la primera província espanyola en nombre d'operacions registrades. 

5a. va ser la província de València, amb un total de 7.489 compravendes comptabilitzades. 

14,5% de les adquisicions d'habitatge dutes a terme per estrangers a Espanya van correspondre a britànics. 

9,4% es va encarir el preu de l'habitatge respecte al primer trimestre de 2017 en el conjunt del país.

Consulta aquí más noticias de València.