El senyor esteve torna amb l’auca renovada

La companyia Fènix Teatre fa una lliure adaptació escènica d’un dels referents de la literatura catalana, la novel·la més coneguda de Santiago Rusiñol. La presenta avui i li ha posat el títol de ‘La classe neutra’.
L’auca del Senyor Esteve torna renovada i amb un aire més mordaç a La classe neutra (Sala Muntaner).
L’auca del Senyor Esteve torna renovada i amb un aire més mordaç a La classe neutra (Sala Muntaner).
L’auca del Senyor Esteve torna renovada i amb un aire més mordaç a La classe neutra (Sala Muntaner).
Des d’Arenys de Mar arriba la nova estrena de la sala Muntaner, La classe neutra. D’una població tant literària com aquesta del Maresme, que va inspirar Sinera a Salvador Espriu, en surt ara un espectacle teatral que neix com una versió lliure d’un llibre de referència de la literatura catalana, L’Auca del Senyor Esteve, de l’escriptor Santiago Rusiñol, i de la qual s’ha celebrat el centenari de la seva publicació.La producció especula a mans de la companyia Fènix Teatre al voltant dels darrers instants en la vida del senyor Esteve i fa una recopilació dramatitzada dels desitjos, les pors, les frustracions i els somnis de l’entranyable botiguer.

Però l’obra no es queda només amb l’estampa costumbrista i decimonònica del llibre, ni amb la lacrimògena que pugui suscitar aquest personatge suficientment conegut en les lletres catalanes.

La classe neutra indaga també en els punts més qüestionables de la figura novel·lada, que representa una bona part de la societat catalana emprenedora d’ara i d’abans. Tot i que la visió mordaç es reserva als lectors més que no pas als espectadors.

* Muntaner, 4. Avui a partir de les 21.00 hores. Preu de les entrades: 14 euros.

Canvis molt enigmàtics

Un periodista, Erik Larsen, visita al Premi Nobel de Literatura Abel Znorko a casa seva, en una illa enmig del mar de Noruega. En aquest paisatge aïllat, ambdós personatges (Ricard Borràs i Nacho Fresneda), coneixeran que una dona uneix el seu passat i els seus destins. Variacions enigmàtiques s’estrena avui al Teatre Villarroel (Villarroel, 87. A partir de les 21.00 hores. 22 euros).

Mostrar comentarios

Códigos Descuento