Milagrosa Martínez ingressarà a la presó de Villena i recorrerà davant el TC la condemna de Fitur
Milagrosa Martínez ingressarà a la presó de Villena i recorrerà davant el TC la condemna de Fitur AYUNTAMIENTO DE NOVELDA - Archivo

La sala civil i Penal del TSJCV ha iniciat ja els tràmits per a l'execució de la sentència del Fitur, la primera del cas Gürtel declarada ferma. L'alt tribunal valencià ha citat els acusats el dia 23 de maig per a comunicar-los l'obligació d'ingressar a la presó un dia després. En el cas de l'exconsellera, la citació és a les 10.00 hores.

El ja exadvocat de Milagrosa Martínez, José María López Coig, que deixa la representació en el lletrat Vicente Amorós, ha confirmat a Europa Press aquest dimecres, que es presentarà un recurs d'empara davant el Tribunal Constitucional i que no es descarta arribar fins al Tribunal Europeu de Drets Humans (TEDH) per considerar que s'ha vulnerat el secret de les comunicacions i el dret fonamental a la presumpció d'innocència i, per tant, a tindre tutela judicial efectiva.

Aquests van ser alguns dels arguments que van al·legar ja davant el Tribunal Suprem, que els va rebutjar i va mantindre la condemna per malversació, suborn passiu i prevaricació administrativa.

Per als lletrats de Milagrosa Martínez, que fins ara han compartit el cas, el Tribunal Suprem (TS) no ha contestat a les al·legacions presentades, confirmant, sense dur a terme cap prova més, la sentència del TSJCV. La seua clienta serà el segon alt càrrec d'aquest rang en el Govern de Francisco Camps a entrar a la presó, després de l'exconseller de Solidaritat, Rafael Blasco, pel cas Cooperació.

El passat 8 de maig, la Sala penal del Tribunal Suprem va confirmar íntegrament la sentència del TSJCV que va condemnar a penes que oscil·len entre els tres i els 13 anys de presó per als onze acusats de falsejar contractes entre la Conselleria de Turisme de la Generalitat Valenciana dirigida per Milagrosa Martínez i la trama corrupta Gürtel per a la fira de turisme Fitur entre els anys 2005 i 2009, durant els quals l'exconsellera va contractar els stands.

Consulta aquí más noticias de Alacant.