Camps va voler reunir-se amb Ecclestone per a tractar d'un nou projecte que havia "imaginat": la 'Valencia Cup'
Camps va voler reunir-se amb Ecclestone per a tractar d'un nou projecte que havia "imaginat": la 'Valencia Cup' Europa Press - Archivo

Així li'l va comunicar Belén Reyero, la que fóra responsable del departament d'Esdeveniments de la Societat Projectes Temàtics de la Comunitat Valenciana (SPTCV) i persona de màxima confiança de Camps en la negociació de la F1, a una persona de l'equip d'Ecclestone, segons un dels correus que s'inclouen en l'informe de la UDEF al jutjat que instrueix les presumptes irregularitats en l'organització de l'esdeveniment, i que té citat per a declarar com a investigat al propi Camps aquest divendres.

Reyero ja va declarar amb la mateixa condició aquest dimarts i va apuntar a l'expresident com l'artífex del projecte de la F1 i de la inclusió de l'empresa Valmor com a organitzadora de la prova. En un correu de 8 de febrer de 2010 i amb assumpte 'America's Cup', la competició de vela celebrada a València en dos edicions, li informa de la programació de les regates i hi ha una carta de l'excap del Consell al magnat on li convida a l'esdeveniment.

En un altre correu d'un mes després, amb l'assumpte 'Del meu president', Reyero li transmet una comunicació per a Ecclestone. En ella li transmet la seua "sorpresa i agraïment" per conéixer que "des de la distància hages notat les dificultats que havia patit Camps en el seu últim viatge al Brasil" -i on, segons es va publicar aleshores, va oferir al país l'experiència valenciana en l'organització d'esdeveniments esportius-.

Li explica que l'alcalde de Rio de Janeiro ha sigut convidat a assistir al Gran Premi i que seria una "bona oportunitat" perquè Ecclestone s'entrevistara amb ell ja que el "major interés" d'eixa persona per València era precisament la F-1.

A més, li trasllada que vol reunir-se amb Ecclestone per a parlar "profundament" d'un projecte que a vegades els dos havien imaginat" que és "la possibilitat de crear la Valencia Cup o similar, per a traure profit de les infraestructures que tenim en el port. A ell li agradaria que la reunió tinga lloc a València, però sabem que estàs a punt de començar la temporada, així que estem oberts a la teua proposta quan et convinga", afig.

NEGOCIACIÓ DIRECTA

L'informe de la Udef reflecteix la intervenció directa de Camps en 2010 en les negociacions entre Formula One Administration i la Generalitat per al nou contracte, a partir de les instruccions que va donar a Reyero i mantenint reunions amb Ecclestone per a acordar les noves condicions del contracte, que es concreten en el canvi de nom de la prova a Gran Premi d'Espanya quan estiguera disponible, que el contracte entre APM i Valmor s'estendria fins el 2021 i que el cànon es mantindria fins el 2014 i, a partir d'ací, s'incrementaria anualment en funció de l'IPC d'EUA.

De fet, assenyala l'informe que a l'agost, a pesar de ser període de vacances, Camps va estar abordant la nova estructura financera necessària per a assumir un contracte a llarg termini, i va plantejar dubtes sobre quan podrien aplicar el nou nom i les factures en tractar-se precisament d'un contracte a llarg termini.

Reyero trasllada a Ecclestone que estaven buscant la fórmula per a generar una nova estructura financera que li presentaria Camps en una reunió a Londres el 18 de novembre d'eixe 2010 i li transmet que té el compromís "personal" de l'aleshores president. Per a preparar eixa cita, l'11 de novembre la negociadora envia un correu a l'equip del magnat amb la finalitat de concertar un esmorzar.

En un posterior, els transmet que Camps vol parlar personalment amb elles i li trasllada a més un missatge de l'aleshores alcaldessa, Rita Barberá, de preocupació per l'assalt que Ecclestone havia patit en una casa i li enviava el seu "total suport i amor d'ella i de tota la gent valenciana".

Consulta aquí más noticias de València.