Arranquen les obres de la Plaça Ciutat de Bruges de València
Arranquen les obres de la Plaça Ciutat de Bruges de València EUROPA PRESS - Archivo

Les obres del pàrquing de Bruges-Mercat Central han començat aquest dimecres amb l'inici de les operacions de senyalització de desviaments i altres actuacions similars. Les actuacions tenen una durada prevista de cinc mesos i mig per a la finalització i obertura del pàrquing, segons ha informat l'Ajuntament de València.

L'activitat en aquesta primera setmana consistirà en l'adequació de l'entorn per a possibilitar la mobilitat motoritzada en el mateix, especialment del transport públic, mentre s'actue en l'entrada al futur aparcament.

El regidor de Mobilitat Sostenible, Giuseppe Grezzi, ha assenyalat que "complits tots els tràmits legals previstos per la legislació, comencen les obres de l'esperat pàrquing, que després de més de 10 anys d'abandó provocats per la deficient gestió prèvia, han sigut desbloquejades".

Aquest dimecres començaran els desplaçaments de contenidors, retirada de forquetes, replantejament de zones d'estacionament i reajustament de voreres que possibiliten el funcionament de l'EMT i la circulació de vehicles mentre les obres ho precisen. Les obres han sigut adjudicades a Edifesa Obras y Proyectos, S.A., per un import de 3.165.001,84 euros (IVA inclòs).

La principal afecció a la fi de la setmana vinent serà l'ocupació del tram del carrer Editor Manuel Aguilar entre Sant Antoni i l'avinguda de l'Oest, que suposarà el desviament del trànsit rodat procedent de Guillem Sorolla pel carrer Sant Antoni i el carrer Beata, que invertiran el sentit de la circulació per a fer-ho possible.

Desviaments en el trànsit

D'altra banda, el trànsit procedent dels carrers Peu de la Creu i Carabasses no podrà circular per Avinguda de l'Oest sentit Plaça de Sant Agustí, tan sols podrà circular en direcció cap al carrer Murillo. Encara que està previst que aquests canvis siguen efectius a partir del 23 o 24 de maig, es recomana evitar circular per la zona si no és necessari.

Tot aquest desviament suposarà a partir del dijous 24 la redistribució d'algunes parades de l'EMT, quedant anul·lades les de l'Editor Manuel Aguilar-avinguda de l'Oest, avinguda de l'Oest-Beata, avinguda de l'Oest-Roger de Flor i Pl. Ciutat de Bruges; mentre que la de Guillem Sorolla-Torn de l'Hospital es desplaça uns metres direcció Mercat Central fins a l'altura del carrer Maldonado.

Consulta aquí más noticias de València.