Comunitat Valenciana

Un grup de càrrecs i militants de Gent de Compromís s'afilia al Bloc per a no estar en uns "llimbs democràtics"

  • Un grup de persones de Gent de Compromís, que agrupa als qui militen directament en la coalició sense pertànyer a cap dels partits (Bloc, Iniciativa i Els Verds), entre els quals es troben la diputada autonòmica Marian Campello o la regidora a València Isabel Lozano, han decidit afiliar-se al Bloc "farts d'estar en uns llimbs democràtics" en el qual "no es reconeixen" els seus drets.
La diputada de Compromís Marian Campello
La diputada de Compromís Marian Campello
GENT DE COMPROMÍS
La diputada de Compromís Marian Campello

Segons ha explicat aquest grup a través d'un comunicat, quan van començar a participar com a adherits de la coalició tenien òrgans de participació i representació en tot el territori valencià en els quals la seua veu i vot "comptava" però ara, tres anys després de l'últim Consell General de Compromís -màxim òrgan de participació democràtica de la coalició- veuen com eixa participació "ha quedat pràcticament reduïda a una obligació: el pagament de la quota".

"Quan entrem en Compromís assumim que ho féiem en condicions diferents a la dels tres partits fundadors, però el deteriorament dels nostres drets, de la nostra capacitat d'interlocució amb els òrgans de representació interna ha sigut progressiu des d'aleshores. Lamentem que s'haja arribat a aquesta situació de menyspreu cap a centenars de militants que hem treballat des del principi pel projecte, i seguim fent-ho, colze a colze amb la resta de companys militants dels partits", han indicat.

Les persones que han decidit donar aquest pas han explicat que el Bloc, partit majoritari de la coalició, "ha mostrat des del principi una actitud més propera i una major voluntat de resoldre la situació d'aquest col·lectiu", amb "més empatia i una voluntat més clara de buscar l'encaix en la coalició, encara que els fruits al final hagen sigut, fins al moment, inexistents".

També han ressaltat que ells no tenen mecanismes per a elevar les nostres propostes o suggeriments a nivell supramunicipal però en el Bloc "existeixen sistemes que permeten que qualsevol militant de base del poble més xicotet puga portar la seua veu al Consell Nacional".

"PORTABILITAT" AL BLOC

"No hi ha estatuts reals que ens reconeguen. Compromís, com a coalició que és, no té estatuts. Preferim militar en una formació en la qual els nostres drets s'equiparen a les nostres obligacions, amb garanties, per açò anem a sol·licitar la 'portabilitat' al Bloc", han indicat les mateixes fonts.

Diverses representants polítiques de la coalició com Marian Campello o Isabel Lozano i l'alcaldessa de Gata, Magda Mengual; la regidora de l'Ajuntament de Picanya Alba Encinas o la d'Ondara, Mar Chesa, entre moltes altres, faran el pas en els pròxims dies.

"Creiem més que mai en el projecte polític de transformació des del valencianisme d'esquerres, feminista i ecologista que representa Compromís, per açò volem seguir treballant en ell amb la mateixa intensitat, açò sí, amb garanties per a la presa de decisions i des de la participació orgànica plena", conclouen.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento