Comunitat Valenciana

Puig reivindica a Brussel·les la garantia dels drets socials i l'absència d'aranzels després del Brexit

  • El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha destacat els avanços de l'acord per a garantir després del Brexit els drets socials tant dels valencians que viuen al Regne Unit com de la colònia britànica resident a la Comunitat Valenciana, una qüestió "fonamental" perquè "el primer són els drets de les persones".

En la seua visita a Brussel·les ha defès també la necessitat de garantir que, en el futur, no hi haja aranzels en sectors "clau" per a l'exportació valenciana, com el sector agroalimentari, la ceràmica o el calçat.

Després de la seua reunió amb el líder de l'equip negociador de la Comissió Europea per a l'eixida del Regne Unit de la UE, Michel Barnier, ha anunciat que hi haurà una segona reunió amb ell la pròxima tardor a Alacant: "El Brexit no pot dinamitar Europa, sinó tot el contrari, ha d'ajudar a saber que Europa és l'única alternativa possible per al futur".

La Generalitat ha constatat en la reunió d'aquest dimecres l'interés de l'equip negociador per les peticions realitzades des de la Comunitat relacionades amb els drets de les persones, ha explicat el president, que ha destacat la importància de les garanties en els drets socials, especialment quant a la sanitat.

El cap del Consell ha apuntat que "en el que ja està acordat, que és al voltant del 75 per cent, figura clarament aquesta qüestió", i ha recordat que un terç dels britànics que viuen a Espanya ho fan a la Comunitat Valenciana.

També s'han abordat els efectes en altres àmbits com la indústria de l'automòbil, i Puig ha precisat que es produirà una reunió amb els responsables de la companyia Ford a instàncies de la Comunitat Valenciana. Igualment, s'han analitzat els efectes sobre l'espai comú aeri, qüestió sobre la qual també es realitzarà un seguiment.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento